Volvo, subban och reservdelar!

Vi har ju numer en Volvo. En Volvo V70 som vi är otroligt nöjda med!
Dottern är dock missnöjd med en sak – färgen,. Hon hade nämligen velat ha en svart bil och detta får vi höra relativt ofta,.. Själv tycker jag att den känns säker och den är, för oss, lagom stor. Det enda jag saknar är accelerationsförmågan som Subban hade.

subaru

För att citera min svärmor ”Jag håller gasen i botten men det händer ingenting” *ler*

Subarun var en rolig bil – men inte riktigt familjebilen,.. Att få plats med barnvagnen var ett projekt i sig så att säga! Baslådan som var placerad i bagagen fick vi montera ur för att överhuvudtaget få plats med barnvagnen till Tindra. En dubbelvagn hade inte ens varit att tänka på – haha.

Problemet med en bil som inte är supervanlig är priset på reservdelar samt tiden det tar att få reservdelarna. När bilen inte gick igenom besiktningen på grund av för höga avgasvärden så upptäcktes att katalysatorn var trasig. Då avgassystemet var i rostfritt ville inte alla verkstäder ta emot bilen (det skulle tydligen vara svårare att reparera den på grund av det) och det fanns då bara en verkstad kvar som låg inom rimligt avstånd. Det slutade med att vi fick vara utan bil i två månader och det kostade en rejäl slant!

Nu när vi har en mer vanlig bil och reservdelar inte är särskilt svåra att få tag i så blir det lättare att jämföra priser om vi skulle behöva byta någon del. Det finns en hel del olika verkstäder och återförsäljare i vår närhet men en hel del kan man ju numer hitta smidigt och ofta till bättre priser på nätet.

Det jag kan komma på, om inget oförutsett händer, som vi kan behöva byta på Volvon inom en snar framtid är bromsbeläggen. Bromsbelägg av bra kvalité känns som en självklarhet och jag lär läsa på en hel del om olika märken samt deras för- och nackdelar.

Men jag håller tummarna för att det dröjer ett tag innan något behöver bytas!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.