Vinnare av valfri vara från Naturesbeauty

Innan jag avslöjar vem vinnaren av den valfria varan från naturesbeauty är så tänkte jag berätta för er om hur sheasmör hjälpt såväl mina som dotterns torra händer.

IMG_4873

Själv får jag alltid torra händer under den kallare delen av året, men för dottern blir det så otroligt mycket värre. Dotterns händer blir rödflammiga och drabbas av sprickor. Vistas hon ute utan vantar när det är kallt och blåsigt får händerna en onaturligt röd färg och de blir oftast svullna. Även kinderna blir rödflammiga på henne och för ett par år sedan pratade de på förskolan om att hon eventuellt hade köldallergi.

Vanlig hudkräm har vi inte ansett hjälpt då den inte varit tillräckligt fet. Har tidigare använt kokosolja till hennes händer och kinder, något jag själv använt dagligen för att smörja in såväl ansikte som hud. Kokosoljan fungerar bra under de varmare delarna av året för att mjuka upp huden, men när det är som mest blåsigt och kyligt räcker den tyvärr inte till. 

När jag i slutet av förra året för första gången kom i kontakt med med sheasmör blev jag direkt förälskad. Jag använder det numer dagligen istället för ansiktskräm och när resten av kroppen behöver smörjas in använder jag det med. Som handkräm är den helt otrolig! 

Innan läggdags brukar jag smörja in händerna rikligt på såväl mig som dottern och ska jag pilla med något annat innan jag lägger mig tar jag på mina mjuka spavantar från EcoTools. När jag vaknar på morgonen sitter den feta (men absolut inte kladdiga!) hinnan kvar och händerna är mjuka och lena. 

Sheasmöret från naturesbeauty är vitaminrik och krämig, packad med vitamin A, E & F. Den är en rik återfuktare till torr hud och sägs vara en perfekt behandling för torr hud såsom eksem, solbränna och defekter på huden. Sheasmör tillämpas som näring åt huden och är fungerar också som solskydd.  Idealisk för uttorkad, hungrig eller mycket torr hud, det är också bra för att gnida in babyns stjärt!

Oraffinerad, oblekt och helt oförfalskad. Detta vildplockade, ekologiska och rättvisemärkta sheasmör  produceras av ett kvinnokooperativ från Ghana. Fri från någon kemisk bearbetning, behåller detta sheasmör all sin naturliga godhet, krämiga färg & naturliga nötaktiga arom. Det är långt ifrån den hårda raffinerade vita sheasmör som bokstavligen behandlas till döds som man brukar hitta i butiker.

Så för att återgå till vinnaren; Stort grattis till Emely som önskar sig just Akumati Sheasmör. Jag håller tummarna för att det ska hjälpa mot dina eksem. Skicka dina uppgifter till larsensliv@gmail.com senast 29/5 så kommer din vinst inom kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.