Vin från Invinitum

Jag skrev för ett par veckor sedan om Invinitum – vin på nätet (läs mer här) och jag håller fast vid att det är otroligt smidigt att shoppa via nätet, att slippa trängas och att slippa stå i kö.

IMG_1135

Rasmus tyckte bevisligen att han gjorde sig bra bredvid de två varuprover jag fått hemskickade för han ville otroligt gärna vara med på bild *ler*

Längst till vänster står Giribaldi Moscato d’Asti. Det är ett vin med en halmgul färg med små bubblor. Stor aromatisk doft av fläder, limeskal, krusbär, päron, gula äpplen, citron, mandel och marsipan. Fruktigt, lätt och sött med fin mousse och en frisk syra. Intensivt aromatiskt och med en lång och fruktig avslutning.

Ett vin helt i min smak! Stort plus för att druvorna odlas enligt ekologiska principer. Smaker jag finner otroligt läckra och som samspelar väldigt bra. Detta är ett vin som passar perfekt till bärdesserter och till olika typer av sorbet.

Till höger befinner sig Ligabue Rosso Amabile dell’Emilia IGP. Detta är ett vin med mörkröd färg med blå nyanser och bubblor i glaset. Doft av blåbär, jordgubbar, nypon, smultron, röda svenska äpplen och rabarber. Det är medelfylligt med en mjuk mousse och frisk syra. Vinet är halvtorrt men balanseras av den livliga syran.

Matrekommendationen som ges är: Går alldeles utmärkt ihop med husmanskost men fungerar även ypperligt till het mat, asiatiska rätter och söta chokladdesserter. 

Jag är själv inte förtjust i rött vin, så denna flaska förvaras i skafferiet fram tills att jag blivit frisk och kan bjuda någon av våra rödvinsälskande vänner på middag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.