Vilodag, envis fru & fantastisk make

Min tanke var från början att vi skulle åka direkt till Spiterstulen efter vandringen över Besseggen, men vi båda hade så otroligt ont i och runt fötterna av de dumma vandringskängor vi haft på oss under vandringen. Maken var inte så sugen på att bestiga nordeuropas högsta berg dagen efter på grund av den otroliga smärta han kände i hälsenan, något han känt av redan när vi vandrade i Idre. Så vi beslutade oss för att sova på saken, körde tills vi hittat ett passande ställe att tillbringa natten på och medan maken lagade middag fällde jag baksäten i bilen, blåste upp liggunderlag och tog fram sovsäckar. Vår V60 Cross Country passade perfekt för att sova två personer i! 

Vid 04 vaknade jag (och såväl den envisa sidan av mig) och jag tyckte att det var perfekt att åka mot Spiterstulen för att hinna börja vandra tidigt. Maken var inte av samma åsikt och vi bägge somnade med lätthet om. Det talar ju för hur utvilad jag faktiskt var,..

Många timmar senare vaknade vi igen, och det hade blivit totalt 12 timmars sömn. Helt klart välbehövligt!

Packade ihop våra saker, åt lite frukost och gjorde oss redo för att fortsätta vår färd när det plötsligt blev helt vindstilla och vattnet spegelblankt.

IMG_6409IMG_6410 IMG_6412

Diskussionen kring huruvida vi skulle bestiga Galdhøpiggen fortsatte och utan att gå för mycket i detalj så kan jag säga att jag älskar min man otroligt mycket och är så tacksam över att han valde att fortsätta resan – för min skull. Själv förbannade jag i tysthet min envishet.

Vi styrde kosan mot Spiterstulen, hänfördes av de vackra vyerna på vägen och tog såklart fler foton.

IMG_6414

Klockan började bli middagstid och vi stannade till för att inhandla varmrökt lax och en bön/grönsaksblandning. Sedan fortsatte vi resan mot Spiterstulen.

IMG_6416

Efter att vägbom samt avgift för att tälta betalats satte vi upp tältet och lagade mat. Bägge två var utsvultna!

IMG_6427 IMG_6429

Efter att vi ätit, diskat och gjort oss i ordning för kvällen la vi oss för att sova – redo att bestiga Galdhøpiggen morgonen därpå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.