Vikingamarknad, cykeltur & fynd

Igår var det Vikingamarknad i Kungälv. Vi valde att cykla dit, vilket bara är en sträcka på 3,1 km men sedan skulle vi ju promenera på marknaden och var lite oroliga över att barnen inte skulle orka cykla hemåt sedan. På ditvägen är det en lång nedförsbacke vid Kungälvs sjukhus så det visste vi skulle gå enkelt men på hemvägen blir det ju uppförsbacke istället.

Det tog oss bara en kvart att cykla in till Kungälvs gågata så det var riktigt smidigt. Av bekvämlighetsskäl blir det ofta som så att vi tar bilen men det är väldigt skönt att veta att det går precis lika bra att cykla in om vi ska fika, strosa i affärer eller gå på bio.

Barnen förvånade oss och även om man märkte att de var trötta så cyklade de otroligt bra även på hemvägen.

Det första barnen såg när vi kom till marknaden var karusellerna! Tindra har hela veckan pratat om att hon hoppades att de skulle ha karuseller och blev väldigt glad när de fick åka en gång. Efter det strosade vi omkring på gågatan, tittade både i affärer och i marknadsstånden.

Dagens fynd var helt klart ett par tofflor  med såväl utsida som insida i tovad, 100% naturlig fårull och med en yttersula i mocka. De fanns i härliga färger såsom turkos och röd men enbart i svart i min storlek. Har länge velat ha ett par sådana här slags tofflor så med 50% rabatt tvekade jag inte många sekunder.

IMG_2572
Köpte även ullstrumpor som även är färgade på ekologiskt vis, till både mig och maken. Jag som är så frusen om fötterna ser fram emot att använda dessa när det blir lite kyligare ute.

På vägen hem cyklade vi förbi Lekia som har 30% rabatt på hela sortimentet. Hittade både pulka, bandyklubbor och en leksaksbil men insåg att vi inte skulle få med oss allt på cyklarna (främst på grund av pulkan med sittplats för två) så vi fick snällt cykla hem och åka tillbaka med bil.

Väl hemma var vi alla helt slut och själv så slocknade jag efter middagen. Maken la barnen och när jag vaknade ett par timmar senare hade jag massor av idéer om vad jag kan sy, så som vanligt blev det en mycket, med betoning på mycket, sen natt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.