Vi kan hjälpa!

Tänk att en bild kan göra sådan skillnad. Trots att vi dagligen läst och hört om flyktingkrisen så är det en bild på en liten pojke som får världen att stanna upp, tänka efter och agera.

Bilden som igår cirkulerade på nätet etsade sig fast på mångas näthinnor och orsakade att många tårar rann ner för mina kinder.

Små barn ska inte behöva gå det ödes till mötes! Självklart ska ingen behöva det men när det gäller barn känns det extra hårt, inte enbart för mig.

Hela världen har en skyldighet att agera och det fort! Angela Merkel är en kvinna jag ser upp till, hon gör skillnad och det är fantastiskt. Jag har under morgonen läst om Merkels masterplan och jag väntar med spänning på att få läsa mer om hur Sverige och resterande europeiska länder planerar att gå vidare.

Jag önskar att det inte var krig och andra oroligheter i de drabbade länderna men det är tyvärr ett problem jag inte på ett lätt sätt har möjlighet att bidra med en lösning till. Däremot har jag, och många fler med mig, möjlighet att rädda liv.

Du kanske kan avstå den där drinken du tänkt köpa ikväll, eller äta hemlagad mat istället för på restaurang, köpa lite mindre chips och godis eller skippa läsken. Du kanske kan vänta med att att köpa de där otroligt snygga skorna du dreglat över?

Informationen om människors vilja att hjälpa gör mig varm och tårögd. Så mycket kärlek det finns i Sverige trots allt! Radiohjälpen samlade under gårdagen in två miljoner kronor till människor på flykt. Det är den största responsen som organisationen fått på en insamling hittills, rapporterar SR Ekot.

Faktum är att 255 kronor kan rädda liv. Ett nödpaket från Sverige för UNHCR innehåller handduk, filt, vatten, mat, kläder och skor.
Sms:a HAV150 till 72980 för att skänka 150 kr eller ge valfritt belopp på www.fnflykting.se.
Du kan även ge via plusgiro 90 01 64-5  eller bankgiro 900 1645. Märk inbetalningen HAV.

Röda Korsets nödhjälp består bland annat av sjukvård, mat, vatten, hygienartiklar, filtar, psykosocialt stöd och familjeåterförening. Ditt bidrag går också till att återuppbygga konfliktdrabbade länder.
Sms:a AKUT FLYKT till 72 900 och ge 100 kr till Röda Korsets katastrofinsatser.
Det går också att swisha valfritt belopp till 123 000 46 63 eller ge ditt stöd på www.redcross.se.

Rädda Barnen gör insatser för barn på flykt hela vägen från flyktinglägret till ett mottagande i Sverige. Sms:a Katastrof100 till 72911 för att skänka 100 kronor. Du kan ge valfri summa till plusgiro 90 2003-3 eller bankgiro 902-0033.

UNICEF ser till att barnen och deras familjer får stöd och hjälp i de krigshärjade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Skänk en gåva till UNICEFs arbete för barn på flykt på unicef.se eller ge 100 kronor genom att sms:a LIV till 72900. Bankgiro: 902-0017, märk ”flykt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.