Vegetariskt i frysdisken, korv på burk & nya favoriter

När jag träffade Rickard för lite drygt nio år sedan fanns det enbart ett fåtal vegetariska alternativ i frysdisken. Nu finns det massor! Och jag tycker att det är roligt att nu kunna stå i affären och fundera över vad jag är sugen på, välja bland både det ena och andra och att faktiskt kunna tillaga enkla rätter som smakar olika.

Minns när jag var liten och det enda som fanns var sojakorv på burk,.. utvecklingen har ju helt klart gått framåt!

Jag tycker om att laga mat från grunden och står gärna länge i köket för att tillreda både det ena och det andra, men tiden och orken finns sällan där under stressiga vardagseftermiddagar. Och även om jag är mycket förtjust i alla sorters bönor och grönsaker så är det ju som så att alla inte uppskattar en bönpaj med grönsaker, linslasagne, grönsakspaté eller liknande.

Jag har fått möjlighet att testa alla anammas produkter och på bilden nedan synes ett par av dem:

IMG_2877

Till middagen häromdagen gjorde vi i ordning lite av alla ovan nämna produkter och till det blev det både makaroner, pastaskruvar och ris (så blir det ibland när det blir rester från dagen innan) samt grönsaker.

IMG_2913

Dottern pratar ofta om de goda falafel som de serverar på hennes skola och vi har köpt i princip alla sorters falafel vi hittat. Inga har passat, tills hon fick smakat på anammas falafel. Hon menar på att de inte ser ut som de hon får i skolan men de smakar samma och det är ju huvudsaken!

Vegobullar, med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon är en favorit hemma hos oss (det är dock bara jag som diggar lingonsylten). Jag har blivit otroligt förtjust i anammas vegobullar och numer är de det enda sorters vegobullar som hamnar i min mage.

Burgaren smakar på samma sätt som vegobullarna så gillar man det ena så tycker man också om det andra. Schnitzeln var den sort som fick minst poäng hemma hos oss. Jag gillar konsistensen men de smakar inte så mycket anser jag.  

I vilket fall är det spännande att testa lite nya produkter och inom kort kommer ni att kunna läsa om fler produkter från anamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.