Vardagsstress, höga krav & raketburgare

Så började vardagen igen och tiden bara rusar iväg. Jag vet verkligen inte hur jag ska hinna med allt jag vill göra! Och så ställer jag rätt höga krav på mig själv så allt jag gör vill jag ska ha en viss standard. Det är tidskrävande att enbart vilja lämna ifrån sig något som känns perfekt och troligtvis hade det räckt med att göra ett bra jobb.

Men jag vill ju så gärna ha rent hemma, jag vill inte att tvättkorgen ska bli full, jag vill att barnen ska få bra mat, jag vill umgås med dem, jag vill lära dottern läsa, jag vill göra roliga saker på helgerna, jag vill träna, jag vill läsa, sy, umgås med min make, se filmer och mycket, mycket mer. Och så vill jag ju arbeta, och göra ett bra jobb. Och någonstans där går ekvationen inte ihop.

För hur ska jag hinna jobba 8 timmar när jag inte vill att barnen ska vara på förskola/skola långa dagar? Hur ska jag hinna göra roliga saker varje helg när det behöver städas och tvättas hemma? Hur ska jag hinna se filmer och läsa när jag behöver sömn?

Livspusslet har jag hört att det kallas, och det är sannerligen svårt att få det att gå ihop. Jag och maken pusslar för fullt; han lämnar barnen, jag hämtar. Robotdammsugarna dammsuger hemma varje dag så att jag bara behöver ta fram vanliga dammsugaren en gång i veckan. Han lägger barnen så att jag får tid att gå ut att springa. Jag lägger barnen så att han får tid att gå på bio med polaren.

Någon annan som också vill otroligt mycket men har för lite tid?

Nåja, jag antar att jag får stå ut med att bara ha 24 timmar varje dygn och fortsätter jakten på smarta lösningar som kan underlätta vardagen. Att låta barnen vara med vid matlagningen har jag tidigare inte velat, då jag tyckt att det gått mycket smidigare om jag gjort det själv. Men så såg jag ett roligt recept och tänkte att om barnen får vara med och laga maten så hinner vi umgås samtidigt som maten blir gjord.

Raketburgare stod på agendan och barnen fick mosa bönor och mäta upp samt hälla i övriga ingredienser till burgarna. De använde pepparkaksformar för att trycka ut cirklar och hjärtan ur det skivade brödet. De formade smeten till biffar och hjälpte till att vända dem i ströbröd. 

Det var faktiskt riktigt roligt och en smart lösning en stressig vardagseftermiddag! Själv var jag nöjd över att vi hunnit prata massor och dessutom gjort en riktigt smarrig middag. Och gissa om barnen var stolta över sina kreationer?! 

img_6539

 

En reaktion på ”Vardagsstress, höga krav & raketburgare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.