Varannan har ingen rätt att klaga

Kanske bör jag vara glad över att det i år var rekordhögt valdeltagande till Europaparlamentet – från Sveriges sida. Självklart är jag glad över att fler personer än tidigare år röstat MEN det är ändå varannan person som inte röstat.
Varannan person i snitt har alltså medvetet tagit beslut om att inte göra ett val. 
Det bör has i åtanke att alla inte är i ett sådant skick att de har möjlighet att rösta. Jag tänker då främst på sjuka personer som exempelvis inte har den psykiska möjligheten att rösta. Dock är jag övertygad om att de inte representerar halva vår befolkning!
Men varför är det så få som röstar? Jag kan tänka mig att en anledning skulle kunna vara att de känner att de inte har något att säga till om ändå, att det ändå inte sker någon skillnad,. men vänligen förstå då att fler beslut till ens egen nackdel kan tas på grund av att just du inte röstar! På grund av att just du inte visade åt vilket håll du vill att Sverige ska gå. 

Jag funderar en hel del kring hur resultatet blivit om alla som har möjlighet att rösta faktiskt röstat. Jag undrar om resultaten sett liknande ut eller om alla de som inte röstat kanske röstat på samma parti om de väl röstat,. Spännande tankar, men tyvärr inget vi får reda på något om.
Min slutsats: Varannan person har ingen rätt att klaga över politiska beslut som tas! Vänligen kom ihåg detta när det tas beslut som du – som inte röstat – tycker är felaktiga. Kom ihåg att du kunde gjort skillnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.