Vår första tälttur

Maken suckade när jag igår eftermiddag ringde, på vägen hem från jobbet, och föreslog att vi skulle åka iväg och tälta. Den stackaren undrade, som så många gånger tidigare, varför vi alltid måste hitta på något. Men han var som tur var lättövertalad!

När jag kommit hem packade vi bland annat ner tält, sovsäckar, liggunderlag, ullunderställ att använda som pyjamas, vatten, mat och godsaker. Vi styrde sedan kosan mot svartedalen, parkerade vid bottenstugan och påbörjade sedan vandringen. Eftersom idén om att tälta kommit så plötsligt hade vi inte funderat över var vi skulle tälta utan vandrade på, i jakten på den perfekta tältplatsen.

IMG_55391

Tältet, Hilleberg Saitaris, var otroligt smidigt och enkelt att sätta upp. Är otroligt glad över att vi köpte till Saitaris footprint, ett extra golv som skyddar tältgolvet från nötning samtidigt som de hindrar markfukt att kondensera i absiden. Utan det extra skyddsgolvet hade vi inte haft golv i absiden och eftersom vi förvarade all packning där var det smidigt med golv.

IMG_5552

Nedan en liten film från kvällens vandring;

Om barnen kunde somna? Det får ni läsa om i nästa inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.