Vänner

Eftersom jag bor en bra bit bort från barnens skola och deras närmsta vänner så har de inte längre samma möjlighet att följa med eller för den delen ta med en klasskamrat hem efter skolan. Det är få (eller nästintill inga) barn som är ute på innergården där vi bor och det blir därför svårt för barnen att skaffa nya vänner i området.

Jag har därför blivit mer central i deras umgänge, och även om det krävs mer av mig så har det sin charm.

Men under jullovet fick barnen en helt ny vän, på ett lekland där jag träffade på en kollega som var där med sin son. Det klickade direkt mellan våra barn och när vi efter dryga tre timmars lek behövde åka därifrån så fortsatte barnen skriva till varandra.

Dagen efter att de träffats för första gången följde vännen med mig och barnen till Universeum. Trots att de så nyligen stiftat bekantskap, och trots att vännen bara träffat mig under inte alltför lång tid dagen innan på leklandet, så gick allt perfekt och de umgicks och lekte som om de känt varandra under en betydligt längre tid.

Såklart vill mina barn nu träffa sin nyfunne vän så fort tillfälle ges och i fredags gick vi på bio tillsammans och såg Monky. En otroligt vacker och verkligen sevärd film, med ett djup som jag verkligen inte var beredd på. Jag kan verkligen rekommendera filmen varmt, du behöver inte ha barn för att se filmen men troligtvis träffar den hårdare i hjärtat på er som har barn. Filmen bjuder på såväl skratt som tårar och det var inte bara jag som tyckte det var en bra film, även barnen uppskattade den riktigt mycket.

Då vi inte hann med alla våningar på Universeum när vi var där förra helgen så ville barnen dit igår igen. Tindra frågade om deras nye vän kunde få följa med och en stund senare var det bestämt.

I kemilabbet fick barnen utforska densitet med hjälp av varmt vatten, socker och karamellfärg. Och i kullabbet fick de göra egna fidgetspinners.

Regnskogen besöktes även under gårdagens besök och när vi var bland ormar och andra mindre trevliga djur så klappade jag en kackerlacka 😲

Sex timmar senare var jag hungrig och trött, men inte barnen minsann. De ville bestämt fortsätta utforska de olika avdelningarna men fick snällt finna sig i att åka hemåt. Själv är jag är glad över att vi köpt årskort då bägge barnen visat ett enormt intresse för Universeum – speciellt när nyfunna vännen varit med – glädje för barnen och lycka för mamman 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.