Vandringsbyxa, skev kroppsbild & bärplock

När vi var ute och vandrade senast hade barnen på sig vanliga joggingbyxor ena dagen och ulltights andra dagen. Själv hade jag träningsbyxor och Rickard hade vanliga jeans. Inte de ultimata vandringskläderna med andra ord!

Jeans är ju ingen höjdare att gå i när man blir varm och blir de blöta tar det lång tid innan de torkar. Mina träningstajts var riktigt sköna och likaså barnens ullbyxor men de är ju tyvärr inte så slitstarka.

Hittade en ekologisk stretch-hybrid med multifunktion, optimal till trekking, till såväl barnen som oss vuxna som vi direkt föll för. Barnen fick var sitt par röda läckra Lundhags Authentic Jr Pant och maken fick ett par mörkblå Lundhags Authentic Pant. De satt otroligt bra!

IMG_5654

Själv fick jag skicka tillbaka de jag först beställt då jag beställt en för stor storlek. Har bevisligen en lite skev kroppsuppfattning vilket bland annat märktes när jag var för att handla vanliga byxor för ett tag sedan. Expediten frågade vilken storlek jag sökte och jag sa Medium. Hon skrattade då åt mig och sa att det inte kunde stämma, XS trodde hon skulle passa. Då var det istället jag som skrattade och tog med mig ett par Medium in i provrummet. Dessa var otroligt stora. Bad om ett par i S, men de var lite stora i midjan de med. Det fick bli ett par XS.

Vad gäller vandringsbyxorna beställde jag först ett par i storlek 38 men även ett par 38L, då jag trodde att den längre varianten skulle vara nödvändig. Men eftersom normallängden kostade närmare 600 kr mindre hade det varit toppen om den passat.

Normallängden var som misstänkt för kort och 38 på tok för stort. Istället för ett par svarta som jag först beställt fick det bli ett par Tea Green Lundhags Authentic Pant Xlong i storlek 36L.

IMG_5677

Självklart ville alla testa sina vandringsbyxor så vi begav oss ut i skogen för att plocka blåbär. På sina ställen var det alldeles blått och riktigt kul att plocka men på andra ställen där solen inte kommit åt var det mindre och färre bär.

1

På vägen hem hittade vi dessutom ett ställe med mycket vildhallon. Det blev därför varsin skål fylld med blåbär och en hel del hallon till kvällsmat igår. Mums!
 
IMG_5658

En reaktion på ”Vandringsbyxa, skev kroppsbild & bärplock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.