Välgörande alkaliserande bad

Precis som författarna bakom de böcker jag har gällande raw food så tror jag att om man håller den inre miljön alkalisk så hjälper det kroppens alla system att fungera optimalt och därför blev det i morse en smoothie vid namn Galna Sexiga Gudinnans Smoothie.

Avokadon, gurkan och de gröna bladen i denna smoothie ger cellerna ett välgörande alkaliskt bad.

Jag mixade 1 avokado, 1 banan, 2,4 dl blåbär, 1 gurka, 1 näve spenat och vatten i önskad mängd för att uppnå önskar konsistens.

Normalt sett råder balans mellan sura och basiska ämnen. Men snabbmat, kaffe, alkohol och socker saknar basgörande ingredienser och de gör oss därför försurade.

Basiska ämnen bildas genom att vi äter grönsaker och frukt och de flesta råa grönsaker, rotfrukter, frukt och bär är basiska. Citrusfrukter, som man skulle kunna tro är försurande, är istället basbildande i sig själva.

Kroppen gör allt för att behålla ett pH på 7,35 och man kan alltså inte ändra på detta. Men om vi äter mycket försurande mat så använder kroppen alkaliska mineraler såsom kalcium, magnesium, kalium och natrium från sitt buffertsystem för att hålla blodet i balans. Och det gör att vi går miste om viktiga mineraler och riskerar att urlakas på sikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.