Urtekram No Parfume Baby

Paket är alltid roligt att få och paket med ekologiska produkter till barnen är såklart superroliga =)

Urtekram barntandkräm har vi testat tidigare och vi är väldigt nöjda med denna. Tindra tycker att den är lite stark i smaken och det är den om man jämför med ”godistandkrämerna” vi haft innan. Visst är det bra om barnen tycker att tandkrämen smakar bra, men samtidigt är ju inte tandkräm till för att ätas, och verkligen inte sådan som innehåller flour! Bodystore sponsrade ju med denna tandkräm till goodiebagen för min EKOfika och det känns mycket bra att tandkrämen är fri från flour och onaturliga tillsatser, såsom parabener och syntetiska konserveringsmedel.

No Parfume Zink Salva är perfekt att använda i blöjområdet. Efter att ha haft blöja på sig hela natten, speciellt då Tristan har kissat under natten, så är ofta huden röd och då passar denna salva utmärkt!

No Parfume Baby Bath löddrar lagom mycket och gör att barnen tycker att det är lite roligare, lite mer spännande att bada. Att det dessutom är ekologiskt och utan parfym gör ju saken bara ännu bättre!

No Parfume Baby Lotion passar utmärkt att smörja in barnens små kroppar med efter bad. Krämen tränger snabbt in i huden och kladdar inte. Jag uppskattar verkligen att den luktar så milt, så att barnen slipper behöva känna en stark doft efter att de blivit insmorda.

No Parfume Baby Schampoo rengör håret milt och skonsamt. Till Tindra använder jag alltid balsam då hennes hår annars blir väldigt tovigt och hon är väldigt håröm. Urtekram har ett icke parfymerat balsam, för alla hårtyper – alltså inte just utsedd för barn, och detta tycker både jag och dottern är väldigt bra! Håret blir lätt att kamma och tyngs inte ner (något jag själv tycker är väldigt viktigt vad gäller mitt eget hår)

No Parfume Baby Olja skulle jag använda i badet om jag hade haft en bebis, och använder det på mina barn på områden där de är extra torra. Själv tycker jag att oljan passar utmärkt till att smörja in benen med, några som hos mig alltid är torra. Nackdelen med just denna olja är att jag tycker att den är dyr i förhållande till de övriga produkterna i deras No Parfume Baby-serie.

Jag tycker dessutom att det är toppen att flaska, etikett och kork är gjorda av miljövänlig polyetenplast – det vill säga; ingen pvc-plast!

Många hygienprodukter är miljö- eller hälsofarliga, eller bägge delarna men jag kan helt ärligt säga att jag känner mig trygg med att använda och köpa Urtekrams produkter. Tycker även att det är lite roligt att nu i efterhand få reda på att min pappa faktiskt varit otroligt medveten om mycket om det här med miljö- och hälsofarliga produkter. Ler när jag tänker tillbaka och inser att jag varannan vecka under stor del min uppväxt använt Urtekrams Schampoo – utan att veta anledningen till att min far köpte, vad jag då tyckte, otroligt dyra produkter (jämfört med Ö&B:s 10kronors schampoo). Men jag lovar er att jag inte gör samma misstag, mina barn vet och kommer alltid att påminnas om varför vi gör de val vi gör vid köp av mat, kläder och hudvårdsprodukter =)

En reaktion på ”Urtekram No Parfume Baby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.