Upzone Äventyrspark Ullared

Klockan ringde tidigt i lördags morse och efter att ha plockat upp två tjejer på vägen parkerade jag 06.40 utanför Gekås. Jösses så många bilar redan då!!

Vi hade bokat tid klockan 10 för höghöjdsbanan så det gällde att vara effektiv inne i varuhuset. Vid 09 hade jag inte kommit längre än verktygen och hade med andra ord leksaksavdelningen, julpynt och snacks kvar. Stress!

Julpynt fick jag helt skippa och leksaksavdelningen mer eller mindre sprang jag igenom men jag fick å andra sidan inte plats med en enda pryl till i vagnen så jag antar att det inte gjorde så mycket att jag hade ont om tid 😂

Mötte upp med ytterligare en tjej och tillsammans åkte vi bort till äventyrsparken. Efter att ha fått på sig sele, hjälm och handskar var det dags att börja dagens riktiga äventyr. Första provbanan var ju lekande lätt och vi fortsatte glatt.

Visst pirrade det i magen emellanåt men jösses så kul vi hade. Min första utmaning blev vid en kälke som åkte på vajrar över till ett träd längre bort – det pirrade rejält när jag satte mig på den, utan något egentligt att hålla i.

Vi hade otroligt roligt och fortsatte med bana efter bana. Plötsligt var vi på sista banan, på en avsats där man skulle hoppa ner. 18 meter!! Fritt fall ett par meter innan linan bromsade upp fallet. Skräcken som infann sig! Fy vilken hemsk känsla när jag hoppade ut från avsatsen. Att förlita sig på att linan skulle bromsa. Det var med skakiga ben jag knäppte loss selen, väl stående på fast mark igen. Puh, vilken adrenalinkick!

Nedan ett par foton från banan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.