Underlätta matvardagen med paj

Paj – så otroligt smidigt att ha paj i lunchlådorna till jobbet! Att inte behöva koka pasta, ris eller liknande till tycker jag är toppen. Pajer underlättar faktiskt min vardag då jag bara behöver ta fram en glasbytta ur frysen kvällen innan, lägga färska grönsaker i ytterligare en glasbytta och sedan är morgondagens lunch klar. 

Jag tycker inte om att frysa varken pasta, ris eller annat tillbehör och eftersom vi alltid lyckas äta upp det vi lagar till middag så är maträtter såsom paj helt perfekt. Dessutom så otroligt gott och med oändliga variationsmöjligheter.

Jag brukar inte planera inför att pajer ska lagas, utan tar vad som finns hemma. Två nya pajer är nu gjorda och de innehåller båda två morötter, gulbeta, potatis,.

img_7424

samt vitkål, gullök och broccoli. 

img_7425Recept på pajdeg googlar jag varje gång jag ska göra paj och oftast blir det klassisk pajdeg – grundrecept från ICA.

Grönsakerna fördelade jag lika mellan de två pajerna och fyllde sedan på med kidneybönor i den ena och vita bönor i den andra. 

Pajen med kidneybönor fick en sås av 2,5 dl gräddfil (fick offra gräddfilen jag tänkt ha till chipsen, så det blev mindre chips ätit i helgen *haha*), 2 tsk grön currypasta, 1/5 dl mörk soja, 1 tsk sesamolja samt salt och svartpeppar. Detta rördes ihop till en kall sås som hälldes över pajen innan den åkte in i ugnen på 225 grader i 25-30 minuter.

img_7477-1024x683Till pajen med vita bönor blev det en ostsås. 3 msk mjöl blandades med rapsolja i kastrullen och lagom mycket mandelmjölk tillsattes (ingen aning om hur mycket då jag häller tills det känns bra). När den kokat upp hälldes delar av osten från kylen i, och sedan smaksatte jag med svartpeppar och salt. Såsen hälldes över pajen och den fick åka in i ugnen samtidigt som pajen ovan.

img_7480-1024x683

Sådär, nu har jag ytterligare åtta dagars luncher i frysen!

2 reaktioner på ”Underlätta matvardagen med paj

  1. Kan bara instämma! Matpaket ör då himla smidigt! Vissa dagar då barnen har aktiviteter kvällstid ( ridning/ friidrott) brukar jag försöka ha förberett middagen kvällen före så det bara är att värma, ofta har det blivit just matpajer, så tacksamt att laga och bra att bara micra på när man ska äta.
    Extra kul med lite vegetariska tips på pajer. Vi försöker ha en köttfri måltid i veckan, men oftast blir det samma, pannkakor, men dina tips på pajer ska testas framöver!
    Tack för en mysig blogg!
    Kramar!

  2. Åh, pajskalet ser riktigt lyckat ut, det receptet måste jag med testa. Försöker äta mer vegetariskt så tack för inspiration.

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.