Underbara mammor!

Jag är så otroligt tacksam över att både jag och Rickard har underbara mammor! 
De är två helt olika personligheter och de finns till hands för oss på olika sätt – men det är så skönt att veta att vi har dem.
Idag och imorgon är två exempel på dagar då jag är väldigt tacksam över hjälp. 
Idag var ju jag och Rickard på begravning och visste inte när vi skulle komma hem. Jag ville inte känna mig stressad för att barnen skulle hämtas på förskolan och frågade därför Rickards mamma om hon möjligtvis kunde hämta dem. Egentligen skulle hon slutat 17:00 och jag sa att det förmodligen är ok för förskolan att hon kommer runt 17:15 för att hämta dem om vi bara förklarar varför. Men underbara svärmor frågade på jobbet  om hon fick börja en timme tidigare och då även sluta en timme tidigare – vilket hon som tur var fick. Så i morse efter att barnen lämnats på förskolan åkte jag till svärmors jobb, mötte henne utanför och bytte bil – så att hon skulle ha bilbarnstolar. 
Hon hämtade barnen och när jag och Rickard kom hem vid 17:20 satt barnen vid matborde och skulle precis äta middag – Tack svärmor!!
Imorgon… ja det är en lång story men jag ska göra den kortfattad. När jag var ledig för att skola in barnen förra- och förrförra veckan så fick jag ett mail från min chef som undrade om jag var intresserad av att följa med på After Work nu på fredag, på Scandinavium då Volvo presenterar den nya FH-serien. Rickard hann läsa mailet innan mig och tyckte absolut att jag skulle gå. Jag kikade i almanackan och då inget var inplanerat tackade jag glatt ja. 
Rätt många dagar efter det så pratade jag och Rickard om denna vecka och så säger han plötsligt ”VA? Är det nu på fredag du ska dit?”. Jag blängde skyldigt på honom då det var han som läst mailet, sett datumet först och det var han som verkligen tyckte att jag skulle gå… Då säger han att han ska på kräftskiva med jobbet nu på fredag.. Och att han vetat det rätt länge… samt att han var en av arrangörerna då att nyanställda anordnar årets kräftskiva… 
Lite frustrerad sa jag då att jag såklart inte skulle bokat att följa med på Volvos After Work om jag vetat detta… *Blängde surt på honom ett tag till*
Ringde i alla fall min älskade mamma och frågade henne om kunde tänka sig att bli upphämtad vid 07 nu på fredag, följa med till mitt jobb, ta min bil och sedan åka och hämta mina små troll på förskolan efter hon slutat, sedan åka hem hit och vara här med barnen tills jag eller Rickard kommit hem. Gissa om jag var lättad när hon sa ja?!
Tack mamma (och såklart bror och syster som också följer med hit)!
Mina fina barn har tur med att ha två närvarande mor/far-föräldrar som verkligen ställer upp för dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.