Ull, värme & kofta

Ni har förmodligen inte undgått min kärlek till ull. Jag kan inte få nog av det! Så otroligt skönt och sådana fantastiska egenskaper – det är underbart.

Barnen älskar sina ullunderställ och ullsockar och jag hade inte överlevt kylan på väg till jobbet utan min ullkofta. Min kofta i ullfrotté har varit en kär vän ända sedan jag köpte den i slutet av förra året men nackdelen är att den enligt mig inte är tillräckligt fin för att ha över en fin klänning. Jag har därför mest använt den under jackan och hemma.

Jag har en del andra koftor som stilmässigt passar över klänningar men inget mäter sig med ullens egenskaper. Ull kan till exempel bära en tredjedel av sin vikt i vatten utan att kännas blöt och eftersom ullen har en förmåga att inte ta åt sig smuts och dåliga lukter så är ylleplagg lätta att sköt. Att borsta och vädra i frisk luft räcker långt! Dessutom andas ullen och jag fryser inte i det men blir inte heller svettig om det är varmt.

Jag älskar helt enkelt ull och har sökt efter en kofta som matchar mina stilmässiga krav – men inte hittat någon. Fick hem en meter 100% ekologisk mörkbrunmelerad ullfrotté (certifierad IVN) från Andersson & Hjalmarsson som jag tänkt sy byxor till barnen i men såg potentialen i den vackra ullen och föll för frestelsen att sy en kofta till mig själv.

Och gissa om jag är glad över att jag tog det beslutet!

IMG_3197

Hade ett vikt kantband i ull som matchade perfekt till den bruna ullfrottén. Jag älskar min nya kofta!

Koftaull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.