Ull, Ull & Ulleri

Som ni vet älskar jag ull! Efter att jag i slutet av förra året insett hur fantastiskt skönt det är med tunna strumpor i ull så ligger alla bomullsstrumpor oanvända i lådan. Maken är lika såld han och i paketet som kom för ett litet tag sedan fanns tunna strumpor i ull till hela familjen.

Paketet kom från Ulleri – ett svenskt företag som står för naturliga kvalitetsprodukter i merinoull, som är ökotexcertifierade och mulesing fria.

IMG_4113

Paketet innehöll tre par tunna ullstrumpor med lös resår – till de tre största i familjen. Detta är en tunna ullstrumpor med lösare resår i 60% merinoull / 40% polyamid som är både varma och slitstarka. De är lika tunna som ett par vanliga bomullsstrumpor men värmer desto mer! Dessutom andas de vilket gör att man inte känner sig svettig i dem. Dessutom sitter de inte åt hårt runt vaden, men glider heller inte ner. Går att använda som de är eller som lager 1 om man ska klä sig riktigt varm.

Familjens minsting fick även han ett par tunna ullstrumpor (de ljusblå). Även de är ett par tunna strumpor med lösare resår i 60% merinoull / 40% polyamid.

Sådana här regniga och ruggiga dagar är det riktigt uppskattat att ha ullstrumpor då barnen slipper frysa om fötterna även om de blir lite blöta.

ulleri2

Nu har jag inte tränat något under de senaste två veckorna. Jag har varit helt slut varenda dag jag kommit från jobbet och har istället prioriterat att sova. Men jag ser fram emot att få testa dessa ljusa sportstrumpor i ull. Som jag skrivit vid andra tillfällen, då jag talat varmt om ull, så ”andas” ull vilket innebär att man slipper problem med fuktiga fötter – även fast man tränar och blir svettig. Även dessa är gjorda av 60% merinoull / 40% polyamid.

ulleri1

Ytterligare en produkt fanns i paketet och denna produkt är otroligt uppskattad! Jag är väldigt frusen av mig och på min nya arbetsplats är det otroligt kallt. Att ta på sig en tjock tröja hjälper såklart men händerna har tidigare varit svåra att värma. Men dessa nya torgvantar hjälper verkligen mina frusna stackars händer. De är så tunna att de går utmärkt att ha under ett par vanliga vantar/handskar också.

Jag älskar ull! Det är ett material som aldrig gör mig besviken. Tycker dessutom att det är riktigt roligt med produkter från ett svenskt företag – produkter som designas, tillverkas och testas i Jämtland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.