Tropicana – NO THANKS!

När det gäller juice så kommer jag fortsätta köpa Brämhults till dess att det finns en ekologisk juice som inte är från koncentrat. Tropicana köpte vi en hel del innan men jag har slutat med det sedan jag för någon vecka sedan läste en artikel om alla ”trevliga” saker de har i juicen… Nedan kan ni se vad jag skrev till dem och deras svar: 

Det fanns ytterligare en kommentar innan, som översatt till svenska löd ”Varför inte besvara frågan här?”, men den kommentaren togs bort…

Jag mailade dem såklart;

”Hi, 

I wrote you a question on Facebook and you told me to call you or email you, so here is my question again:

Is it true that the D vitamin in for example Tropicana Orange Juice with Calcium and Vitamin D is derived from lanolin from sheep’s wool? And that Tropicana Sweet Grapefruit Juice contain carmine (also called cochineal), a food coloring derived from the dried bodies of female beetles?!
And if this is true what do the other Tropicana juices contain?

Best regards

Desirée Larsen”

 men har inte fått något svar – behöver jag tillägga att det var ett tag sedan jag mailade dem…?!

Min första tanke:
Om juicerna nu inte innehåller något av det jag skrivit, varför besvarades då inte frågan med något i stil med ”Självklart innehåller vara juicer inget sådant! Du kan kontakta oss via mail eller telefon om du har fler frågor…” ??

Själv anser jag att deras svar säger en hel del om svaret på frågan! Att de sedan dessutom inte besvarat mitt mail… ja ni förstår vart jag vill komma!


Brämhults juice däremot – den köper jag för att det på exempelvis apelsinjuicen står ”Apelsinjuice (100%)” – med andra ord INGET ANNAT TILLSATT!

6 reaktioner på ”Tropicana – NO THANKS!

 1. Usch, vad äckligt det låter! Här hemma dricker vi Bravo Juice, jag vet inte alls om den är något att dricka eller om den är lika vidrig som denna?

  Kram Sanna

 2. Annika, äter du lösgodis? Vet iofs inte om det är så fortfarnde, men det har funnits godis som har fått färg från skalbaggar..

  1. Lösgodis med gelatin innehåller i regel en del mer än bara det… nermalda grisklövar, svinsvål, lössrester etc. Inte så fräscht det heller! Det må så vara att man är köttätare men vem sjutton vill ha köttprodukter i godiset, i juicen, när man dricker fanta?!

  2. Camilla; Nopes, jag äter inte lösgodis. Eller ja, det kan hända att jag äter en bit eller två – men sen min tid som vegetarian så har jag lärt mig att aldrig äta röda eller lila godisar typ. De få gånger jag äter lösgodis så äter jag nästan uteslutande någon form av mörk choklad… å den hoppas jag inte innehåller nåt konstigt som löss, skalbaggar eller grisklövar.

   Nu äter jag ju kött idag, men jag vill inte ha konstiga innehåll i det jag äter – som jag inte bett om. Dvs insekter och djurrester som inte hör hemma där. Vem räknar med skalbaggsrester i juicen? :/

 3. Ja, såg inlägget på fb för en tid sen, och tänkte precis fråga dig om du fått något svar, men – nähä!
  Mejla dem igen, från flera olika mejladresser, ta volvomejlen också, ifall de har något synnerligen aktivt spamnät borde väl någon slinka igenom! 😉
  Lycka till, väntar med spänning på fortsättningen

 4. Alltså, vafan… ursäkta, men vad i hela friden är det frågan om?? Skalbaggar liksom… I JUICE!?!?! Nä… Tropicana kommer jag inte köpa hädanefter… Åh, jag får rysningar, obehagliga sådana…

  SKALBAGGAR!?!?

  Åhh, jag dör lite grann… :/ Ska nog bli bättre på att läsa innehållsförteckningarna framöver… ^^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.