Tröja med slips

Tyg tillverkat i Ulricehamn som även är ekologiskt – kan det bli mer ekoreko?!

Andersson & Hjalmarsson AB har specialiserat sig på trikå, främst bomull men har även börjat sälja ull. På hemsidan finns allt från velour, ribb och interlock till stretchfrotte, sweatshirt, singel och ull. Bomullen är GOTS- certifierad och ullen IVN-certifierad (International Association Natural Textile Industry).

Ribb har jag inte sytt i innan men såg framför mig en mjuk härlig tröja i den lite äldre stilen och blev sugen på att sy en tröja till sonen. 

Jag ville dock sy en tröja med någon detalj utöver det vanliga och tänkte att en påsydd slips kunde bli läckert. En av sonens slipsar fick agera mall när jag ritade en slips på papper. Klippte sedan ut tröjdelar i röd/vit-randig ribb och slipsen i enfärgad röd ribb. Använde mig av vliesofix och strök fast slipsen innan jag sydde fast den.

tröja2

Valde att göra en tröja med raglanärmar och ville ha synliga sömmar. Sydde sedan samma slags söm när jag fållade tröjan nertill. Muddade tröjan med det röda tyget och använde rött tyg till halsremsan. Kom i sista stund på att jag för ett tag sedan köpt storlekslappar och fick sytt dit en sådan också. 

Jag blev själv väldigt nöjd med resultatet och håller nu tummarna för att sonen ska tycka att den är lika läcker som jag tycker att den är.

IMG_3178

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.