Treårskalas

Jag missade helt att ta bilder under kalaset, så himla tråkigt då så många fina vänner och släkt var här och kalasade med Tindra. Ni som tog foton får gärna dela med er till mig =)
En bild fick jag dock tagit och det var på tårtorna och cupcakes:en. Den innersta tårtan (den fula..) är med chokladbottnar och jordgubbsmousse. Täckt med grädde och sedan vit choklad-flarn ovanpå. När det var gjort var den lite tråkig men ändå fin. Men så tänkte jag att jag skulle testa en schablon och sila kakao över, men det blev inte riktigt som jag tänkt… Så jag fick sätta chokladkulor runt om men det blev inte heller riktigt som tänkt… Jaja, den var väldigt god i alla fall!
Chokladmuffins med ljusgrön pepparmintsfrosting och ett par med gul melonfrosting. Till barnen hade jag gjort chokladbollar med polkaströssel, en massa majskrokar var upplagda i en skål samt maränger. När alla barn gått hem kom jag på att jag GLÖMT glassen… den låg ju kvar i frysen…
Hoppborgen blev kanon och barnen lekte en massa i den. Jag, Rickard och barnen fick lekt och myst ett tag i den innan vi packade ihop den med. Den var lätt att packa ihop och med hjälp av underbara Kenth och hans släp (mammas man) så gick det lätt att frakta tillbaka hoppborgen. 
Tindra är nog inte så förtjust i att få presenter…. De hon fick imorse öppnade hon glatt men när hon fick det första paketet av sin gammelfarmor så sa hon ”Redan fått paket”. Och det sa hon till flera andra som ville ge henne paket med.
Hon fick i alla fall en massa fint:
Tindra fick två handdukar från Wilmer och Matilda och hon ville såklart bada efter att alla gått så att hon kunde få torka sig med en av de nya handdukarna.
Tindra har en hund-mask sedan tidigare och var så snäll att hon gav Tristan ko-masken, som hon fick från Vilgot, så att hon och han skulle kunna klä ut sig båda två. Hon sprang omkring och ropade ”Vov Vov” och så försökte hon Tristan att säga ”Muu” =)
Rickard var rejält sugen på Toblerone, som hon fick från My och Lea, och han fick lov att äta resterna från de som Tindra lämnade när hon glatt åt en bit utav den. 
Campingvagnen, från Alice, var uppskattad av bägge barnen och Tindra fick knappt ta den ifrån Tristan som glatt körde omkring med den.
Lego:t, från Tove och Lykke, ville hon såklart bygga med efter middagen och Rickard fick hjälpa henne.
Kassaapparaten, från Kimi, var mycket uppskattad då hennes förra gått sönder och den i trä som vi nu har inte låter någonting (=tråkigt).
Från gammelmormor och hennes särbo fick Tindra en klänning och ett par tights från Lingon & Blåbär. En nära bekant till henne skickade med ett kort och pengar i present.

Från faster med familj fick Tindra en Djurens ABC-tavla. Tindra tog ut alla djur och gissa om vi fick problem när alla skulle på plats då alla djur inte var så självklara… Fjärilen skulle ligga på bokstaven C, då det var en citronfjäril… 
Från mormor, Kenth, morbror och moster fick Tindra byxor, tröja och klänning från me&i och fyra par trosor
De två byxorna från Polarn O. Pyret skulle egentligen varit från min älskade morfar, men då min mamma hade köpt dem så blev det hon som fick ge dem också.
Från morfar och gammelfarmor fick Tindra pengar till sparkontot.

En mycket lyckad födelsedag för min lilla skrutta =)

3 reaktioner på ”Treårskalas

  1. Va roligt att hon verkar gilla handdukarna! =) Jag lånade en av dina bilder till min blogg, hoppas att det var ok? Glömde helt bort att ta kort på de fina tårtorna och självaste födelsedagsbarnet….. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.