Tomt kylskåp

Kylskåpet var nästintill helt tomt i morse! I torsdags när vi åkte hemifrån tog vi med den mjölk och frukt som fanns kvar och när vi kom hem igår fanns det med andra ord nästan ingenting kvar. Jag som tänkte att Coop har öppet ”alla dagar 7-22” åkte dit igår kväll men fann det stängt (skulle såklart kollat på mobilen innan).. 
Efter att vi lämnat Rickard på jobbet imorse åkte jag och barnen till Coop i Sisjön. Tyvärr var all eko-potatis slut, de hade inget eko-smör och heller ingen röd eko-mjölk så det fick bli till att åka in snabbt vid Coop backaplan med för att handla potatis, smör och mjölk. 
Kul att handla i en affär där man inte brukar handla tycker jag! I Sisjön hade de en hel del olika smaker på Eguales choklad och det är den enda choklad jag hittat som är eko och inte har sojalecitin, så det blev fyra stycken olika sorter. Eguale Mintcrisp har jag köpt tidigare och tycker den är riktigt god. Den mörka chokladen gör dessutom att man inte äter så mycket av den, vilket blir billigare *ler*. Köpte idag även HasselnötMjölkchoklad och Pralin (hasselnötscreme) – snaskar hasselnöt medan jag skriver detta inlägg och tycker den är ruskigt god.
Urtekram hade en kampanj; 2 för 49kr på olika sorters påsar med russin och torkade frukter. Sultanrussin och mörka russin blev det idag. Dessutom lär barnen tycka dem är goda =)

Tycker inte att Smakis är något vidare god om jag ska vara ärlig men när vi ska till Danmark på fredag känns det smart att ha med några små förpackningar med drickor, utöver vatten, och det kändes bättre att köpa kravmärkta Smakis än festis/mer. 
Numer köps bara röd mjölk. Rickard drack grön mjölk innan men efter senaste läsningen i Äkta vara; guide till oförfalskad mat, där jag fick reda på att lätt och mellanmjölk tillsatts konstgjorda A- och D-vitaminer, då detta försvinner när fettet tagits bort, och en del frågeställningar till vart dessa konstgjorda vitaminer kommer ifrån så har jag beslutat att vi skulle byta till fet mjölk.
Nu är kylen lite mindre tom och fyra magar kan mättas ett par dagar framöver =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.