Tillvalsmöte på Marbodal

Sista augusti måste vi ha gjort klart tillvalen hos Marbodal men när jag i torsdags ringde för att boka tid visade det sig att kontaktpersonen på Marbodal för detta bygge skulle gå på semester dagen efter (alltså i fredags) och komma tillbaka först i slutet av augusti,.. Som tur var hade hon en tid i fredags förmiddag och min underbara syster kunde komma för att passa barnen, och även dotterns kompis som sovit över. 

I torsdags kväll gick jag och maken igenom allt och jag konstaterade i slutet att jag nog skulle få backa vad gäller bänkskivan i sten, på grund av kostnadsskäl. Funderade istället på en bänkskiva i massiv ek. Var även intresserad av att titta på en i rostfritt stål men hade sedan tidigare förstått att det kunde bli ännu dyrare än en i sten. 

Mötet på Marbodal gick över förväntan! Jag och maken hade funderat ut det mesta så direkt när vi satte oss på kontoret kunde vi ändra ritningen och få det som vi önskar. Då vi istället för en mikro ville ha en kombiugn, alltså en kombinerad ugn och mikro, så behövde vi ett annat högskåp där både ugn och kombiugn ska stå.  Tre överskåp valde vi bort då vi ska ha en galet snygg vägghängd fläktkåpa. Bänkskåp med luckor byttes till lådor och jag fick beställt det bänkskåp med sortering som jag så länge önskat. Ett 80 cm brett skåp med utdragbar låda, innehållandes 6 hinkar  för källsortering – i love it! 

Själv anser jag att man aldrig kan få för många förvaringsutrymmen och därför ville vi maximera förvaringsmöjligheterna i köket. Ovanför kyl, frys och högskåp med ugn samt kombiugn  la vi till extra överskåp så att de når upp till tak. Sockellådor valdes till där det var möjligt. 

En köksö har jag länge önskat mig – en köksö i perfekt arbetshöjd där jag kan kavla pepparkakor, baka bröd och där barnen kan sitta och frukost. Den drömmen gick i uppfyllelse! Köksön blir precis som jag önskat mig! 

Väggskåp blir till vitrinskåp och vi valde till besticklådor i trä. Vi hade nästintill bestämt oss gällande köksluckor innan vi anlände till Marbodal, men ville titta hur de såg ut i verkligheten innan vi bestämde oss helt. Svanenmärkt var ett av våra grundkrav. Jag ville inte ha folie eller en MDF-skiva och inte heller en mörk lucka. I slutändan fanns det fyra val kvar – varav ett med spegel i faner och de andra tre helt i massivt trä. Det ena i massivt trä valde vi bort direkt – det kändes inte alls som något vi skulle trivas med. De två luckorna i massivt trä vann och det blev ek i köket och björk i klädvårdsrummet. 

En bänkskiva i massiv ek matchade inte så bra när vi valt luckor i massiv ek och därför föll det valet bort. Jag hittade en riktigt snygg stenskiva – det första Rickard sa var ”färgen är lite som spya”,.. Men det blev den tillslut i alla fall *ler* 
Stenskivan till klädvården var vi överens om direkt så det kändes skönt.

Diskhon var ytterligare en sak vi funderat mycket på. Vi vill bara ha en ho och det begränsade urvalet en hel del. Väl där blev vi fullkomligt förälskade i en ho som är hela 73 cm lång, 43 cm bred och 40 cm djup.

Alla dessa funderingar, val och beslut mynnade ut beställningsunderlag, tillvalskostnader men även ritningar!!
Bjuder nedan på två bilder på hur vårt kök kommer att se ut – även om färgerna inte är helt korrekt återgivna, snedtaket i köket inte är utritat och vi inte ska ha varken grå väggar eller vanligt ekgolv: 

köksö kök

Jag är sååå nöjd! Och nu längtar jag om möjligt ännu mer =)

På vägen hem pratade vi om bil och buss. Det är tänkt att jag ska ha bilen till mitt jobb och att Rickard ska ta bussen till sitt – precis som nu. Det som stör mig en del är kostnaden på busskortet – det skiljer nämligen en hel del mellan att ha ett busskort som gäller enbart i Göteborgs kommun och ett som gäller även i Kungälv. Ett årskort blir plötsligt 7615 kronor dyrare. 

Ett alternativ kunde varit att cykla till busshållplatsen som ligger precis innan gränsen men då det är meningen att han ska kunna lämna och hämta barnen på förskolan också, samt att det inte alltid är angenämt väder att cykla i, så är det inte ett klockrent alternativ. Om vi inte får in barnen på den förskola som ligger närmast så kan det även bli så att man behöver ta buss/bil mellan hemmet och förskolan och då behövs ändå busskortet som gäller även inom Kungälv. 

Jag föreslog att han kunde ha en moppe men bil var tydligen mer intressant ansåg maken 😉 Känns otroligt onödigt med två bilar då vi inte anser att vi egentligen behöver två men det skulle såklart underlättat en del. Jag tänker mig en liten praktisk bil som inte drar så mycket i bränsle. För min del kan det vara en äldre bil, men köper man en äldre bil finns risken att man oftare behöver reservdelar. Här kan man klicka om man är ute efter reservdelar!

Det blir nog buss ändå men då vi bara bor 5 km från gränsen mellan Göteborg och Kungälv så är de där tusenlapparna riktigt frustrerande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.