Tillfälligt uppehåll, vita blodkroppar & influensa

Bytte nyligen läkemedel då den tidigare behandlingen för reumatismen gav mig oönskade biverkningar. Som vanligt är det mycket provtagningar när man börjar med ett nytt läkemedel och vid de två första provtagningarna såg allt fint ut. Men efter provtagningen under förra veckan fick jag reda på att antaler vita blodkroppar var på tok för lågt så jag ordinerades att göra tillfälligt uppehåll med medicineringen.

Eftersom immunförsvaret utgörs av vita blodkroppar kunde jag redan då ana att jag strax därefter skulle bli sjuk. Med barn förskolan och när jag själv dagligen är i kontakt med mycket personer så är det ju inte så konstigt att infektioner orsakas.

Och nu sitter jag här i soffan, iklädd mjukiskläder med ulltröja över, invirad i en filt med en kopp varmt vatten med citron, honung och ingefära i handen – och jag fryser! Har även typiska influensasymptom såsom smärta i ländrygg och nacke, muskelvärk, halsont, röda och ömmande ögon. Visst är det underbart att bli sjuk när helgen närmar sig?,..

Jag är redan inne på femte koppen idag och fler lär det bli. Den tillfälliga lindringen i halsen är mycket uppskattad och jag håller tummarna för att ingefära och citron gör underverk med min kropp!

IMG_20150313_105704

 

En reaktion på ”Tillfälligt uppehåll, vita blodkroppar & influensa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.