Tacosöndag

Tacos – så enkelt, smidigt och gott. Det bästa är helt klart att möjligheterna till variation är oändliga och att man i princip kan blanda och mixa hur man vill.

Tacofredag är ett vedertaget begrepp men hos oss blir det tacos närhelst det passar. Ibland en gång i veckan, ibland en gång i månaden och ibland fler gånger på en vecka.

När jag blir sugen på tacos vill jag ha det precis nu, och därför gäller det att alltid ha tacosås, tacobröd och tortillachips hemma. Det var bara en sump att jag hade gräddfil i kylen och vad gäller grönsaker tar jag fram det som finns hemma.

img_7787

Jag brukar använda färs från Hälsans Kök, men eftersom jag hade Ekkofärs (ett ekologiskt vegetariskt alternativ) hemma så testade jag den istället. Kryddar alltid med en ekologisk taco-kryddmix. Resultatet blev inte som vanligt, smaken densamma men konstistensen lite mjukare – något jag inte uppskattar. Det kan dock ha haft att göra med att jag hade i för mycket vatten, men det får jag undersöka närmre nästa gång jag blir sugen på tacos.

img_7793

 

En reaktion på ”Tacosöndag

  1. Mums med tacos! Så himla smidigt att ta vad man har hemma…
    Vi åt det i fredags, och få var det rätt längesen… Men det går lite i cykler, vissa perioder äter vi tacos flera ggr/månad och ibland går det upp till ett halvår mellan gångerna. Provade tacos på vegetarisk färs i somras och för mig som inte äter så mycket vegetariskt i vanliga fall var det en positiv smakupplevelse, i fredags blev det fick vanlig färs från köttlådan vi hämtat.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.