Strimlis, skalis & den perfekta skärbrädan

Häromveckan kom två spännande paket från Vikingsun, ett paket med en lite speciell skärbräda och ett paket med både en skalare och en strimlare.

vikingsun

Skärbrädan är av märket Continenta och har en uppsamlingslåda i rostfritt stål.  Skärbrädan är tillverkad av gummiträ och har måtten 48cm lång, 32cm bred och 6 cm hög.

När jag lagar mat brukar jag oftast använda mig av tallrikar att lägga över grönsakerna på då allt inte får plats på skärbrädan samtidigt, men med denna skärbräda får jag istället möjlighet att lägga det i uppsamlingslådan som i ”viloläge” sitter under skärbrädan. Uppsamlingslådan rymmer otroligt mycket mer än en vanlig tallrik så det är perfekt!

Dessutom är det ju otroligt smidigt om man skär något rinnigt, då man enkelt kan få ner det i uppsamlingslådan utan spill jämfört med att försöka få över det till en rund tallrik. Toppen även om man ska ta med det skurna till grillen under sommarhalvåret.

En riktig toppenprodukt så denna kommer vi använda oss mycket av!

Strimlis är av märket Satake och gör precis det som namnet antyder; strimlar. Perfekt både när man vill strimla råvarorna och dekorera den färdiga maten. Med strimlis fixar man enkelt vackra strimlor av exempelvis parmesan, ingefära, gurka och morötter – elegant när man ska servera t.ex. salladen, såsen eller marinaden. Går även utmärkt vid dekoration av bakverk med choklad eller citronskal som man finstrimlar med Strimlis.

Skalis, även den av märket Satake, är inte sämre den utan gör även den precis det som namnet antyder, nämligen skalar.  Detta är det självklara redskapet både när man vill skala råvaror och dekorera den färdiga maten.
Långa, tunna och sammanhängande grönsaksgirlanger görs enkelt med Skalis – detta tack vare att Skalis kan skala åt båda hållen. Perfekt för råvaror såsom potatis, gurka, morötter, sparris och mycket annat.

Båda produkterna har ergonomiskt handtag och tål maskindisk. Skalis vann med hästlängder över vår gamla potatisskalare så Skalis är numer det självklara valet när vi skalar potatis, riktigt vass, effektiv och skön att hålla i.

Strimlis har jag ännu inte fått tillfället att inviga men lovar att hålla er uppdaterade med resultatet när jag testar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.