Stress, frustration och sömnbrist!

Det sistnämnda är självförvållat, men när ska jag annars hinna göra allting? Mitt dygn skulle definitivt behöva innehålla fler timmar!

En vanlig dag går jag upp när klockan ringer, går in och duschar och gör mig i ordning medan barnen leker och gör sedan i ordning dem. Ger Tristan medicin som tar runt 10 minuter. Frukost ska ätas och sedan är det bara att ta på barnen ytterkläder. Att Tristan skriker när jag byter hans blöja, tar på honom, ger honom medicin, ger honom frukost samt när ytterkläderna ska tas på är en fruktansvärt stressande start på dagen.
Gå till bussen, åka bussen, lämna Tindra på förskolan, ta mig hemåt och så är jag hemma igen vid 9:30. Vid 13:30 måste jag gå hemifrån för att hinna med bussen och hämta Tindra.

4 timmar har jag hemma och när jag nu skriver det känner jag att det låter mycket, men det är det inte. Tristan ska ha lunch, han ska ha mellanmål innan vi går, Han bajsar, blöjan ska bytas … skrik skrik skrik….

Hämtat Tindra och är hemma vid 14:30. Mellanmål till Tindra om hon inte ätit det på vägen hem. Klockan blir snart 15 och då är det dags att påbörja middagen för att den ska vara klar till 16. Äta middag, mata skrikiga Tristan,… klockan är strax 17. Diska, städa upp efter middagen, torka bordet och golvet under. Vid 18 börjar Tristan bli trött och ska ha medicin, kvällsmat, ny blöja, pyjamas. Tindra ska ha kvällsmat hon med, vill gärna ha yoghurt, men gillar nog egentligen inte yoghurt…. måste mata henne med yoghurten, bara pyttelite på skeden. Tar fram smörgås efter ett tag, hon äter det. Vill se på film eller Bolibompa. Borsta tänder, pyjamas på.
19:00 – läsa saga och lägga barnen.

Barnen sover – åh vad skönt! Kolla mailen, för hundrade gången på en dag, blogga lite och kolla facebook. Se en film brukar vara en trevlig avslutning på kvällen – oj är klockan plötsligt 00? Dags att sova då kanske… Måste dock kolla deals först, klockan är ju faktiskt över tolv…

Just det ja, det ska handlas också. Och när vi handlat ska det göras fruktpuré och middagsmat till Tristan. Det tar sin lilla tid eftersom jag varken vill att han ska få samma fruktpuré eller samma mat varje dag. Minst fyra sorter av varje tack!

Och så vill ju maken ha kanelbullar. Och jag vill ha cupcakes. Åh vad roligt det vore att testa det nya receptet…

Dammsugas, moppa golv, torka damm överallt, tvättas kläder, bytas sängkläder…

Och så måste jag ju plugga också, när sjutton ska jag klämma in det? På kvällen är jag oftast för trött… Rickard är ledig på torsdagar och fredagar så då skulle ju passa bra. Men, då kommer vi till det att jag gärna vill umgås med Rickard också – umgås hela familjen… och nästa sak är ju den att jag för tillfället tycker att våra barn är så jobbiga att jag inte vill ”utsätta” Rickard för det när han är själv…. så då är det ju bättre om jag också är hemma, inte får skrivit något på examensarbetet, blir frustrerad över det och över att barnen  gnäller, gnäller och gnäller…

Jag är trött! Skulle vilja gå och lägga mig vid 20.00 någon dag, bara en dag, och få sova ut… varför gör jag inte det då? Ja, det undrar jag med…

Rickard slutade tidigt idag och hämtade Tindra på förskolan. Det var tänkt att jag skulle åka iväg och plugga, men jag som precis kommit hem efter att ha varit ute hade ingen lust att gå ut i det kalla vädret igen och stängde därför in mig i klädkammaren för att få plugga… Rickard gjorde middag, Tristan skrek och Tindra gnällde. Internet slutade fungera… Inte mycket plugg gjort då. Åt middag och åkte sedan hemifrån. Hämtade paket och satte mig sedan för att plugga. Men först skriver jag detta, så kanske jag få ro till att plugga sen. Och så måste jag åka hem sedan också, det tar ju bara närmare 40 minuter med buss och byten. Det blir nog inte läggdags vid 20.00 idag heller…

En reaktion på ”Stress, frustration och sömnbrist!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.