Stolen SAGA

I fredags levererades barnens skrivbordsstolar. De är så läckra att jag helst av allt skulle vilja ha dem helt för mig själv!

Vi tittade länge på skrivbordsstolar och var intresserade av att finna en stol som först och främst är gjord av bra kvalité och inte går sönder efter ett tags användning. Ville inte heller ha något skrangligt, vi hade önskemål om att stolarna skulle växa med barnen och vi ville att stolarna skulle kunna användas av såväl barnen som av oss vuxna.

Till sist hittade maken de ultimata stolarna och nu har de som sagt anlänt. Barnen älskar dem! Både för att deras namn är broderade på stolarna, och för att de är lätta att förflytta, men även för att de är sköna att sitta på – och såklart för att de äntligen fått stolar att sitta på vid sina skrivbord *ler*

IMG_2120

Stolen heter SAGA och för er som vill veta lite historik kring stolen så var det Bruno Mathsson som ritade Sagas sits och ryggstöd, med avsikten att man obehindrat skall kunna ha en god kroppshållning vid arbetsplatsen utan att anstränga sig. Utifrån Bruno Mathssons geniala design har stolen vidareutvecklats och 36 år efter att Bruno Mathsson först fick uppdraget nylanserades stolen 2010 – nu med namnet Saga.

Saga, vars grundidé liksom många andra kontorsstolar, bygger på att en sittdyna och ett ryggstöd tillåts röra sig i förhållande till varandra. Där slutar dock likheterna med en ”vanlig” kontorsstol. Den djupt skålformade sitsen gör att kroppsvikten fördelas över en större yta än med en konventionell stol, den kompakta formen ger maximal rörelsefrihet vid arbetsplatsen och den något kortare sitsen bidrar till förbättrad blodcirkulation.

Genom möjligheten att tippa sitsen avtar trycket på ryggkotorna och risken för att utveckla de ryggproblem som är vanliga bland personer med stillasittande arbeten minskar. Det välvda ryggstödet sluter om nedre delen av ryggen, stöder ryggens naturliga S-form och tvingar användaren till en bra upprätt hållning.  Stolen har inga utstickande delar eller skarpa kanter och mekaniken har integrerats med sitsens och ryggstödets runda och minimalistiska former. Reglagen är integrerade i stolens design och möjliggör steglös, individuell inställning av sits och rygg.

IMG_2125

Även om barnen i dagsläget är relativt små känns det viktigt att redan nu träna på att sitta upprätt och korrekt, för att förhindra framtida ryggproblematik. Tiden går otroligt fort och om inte allt för lång tid börjar perioden med läxläsning och skolarbeten där det blir en del stillasittande. Själv planerar jag att smyglåna en stol om kvällarna när barnen sover för det är ju faktiskt otroligt obekvämt att sitta med datorn i soffan en längre tid,.. Stolarna är otroligt sköna och jag älskar att jag på ett enkelt sätt kan ställa in så min 117cm långe son kan sitta bekvämt för att snabbt ändra så att den passar min 132cm långa dotter för att även enkelt kunna ändra till att även jag som är 184 cm kan sitta ruskigt skönt!

IMG_2122

Stolen Saga är en helsvensk produkt, med svensk design tillverkad med svensk hantverksskicklighet som passar i alla typer av arbetsmiljöer. All tillverkning sker i Sunne, Värmland, där stolen skräddarsys helt enligt kundens krav och med ett stort urval av färger, material och tillbehör.

Vi är verkligen toknöjda med dessa stolar!

En reaktion på ”Stolen SAGA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.