Sting @Dalhalla

Fredagens födelsedagsmorgon började med paketöppning och frukost. Sedan påbörjade vi den dryga fem timmar långa resan mot Borlänge.

Checkade in på hotellet, åt middag på en mysig indisk restaurang och hann med lite fönstershopping innan det var dags att bege sig till resecentrum för att stiga på konsertbussen som skulle ta oss till Dalhalla.

Kändes otroligt smidigt att ha valt att ta konsertbuss dit istället för att köa för parkering och riskera att inte få någon parkering alls då det inte fanns överdrivet gott om dem.

Efter en kort promenad uppenbarade sig en otroligt vacker arena.

En unik utomhusarena med skrovliga kalkväggar och smaragdgrönt vatten – magiskt!

Jag blev positivt överraskad över de otroligt sköna sätena och det var riktigt bra benutrymme.

Sting inledde och avslutade konserten med ruskigt bra klassiker och i mitten körde han ett par av de nyare låtarna – som också var riktigt bra. Med mer än 100 miljoner sålda album och en karriär som sträcker sig över mer än tre decennier är Sting en av musikhistoriens allra största. Han har tilldelats 16 Grammys och även nominerats till en Oscar tre gånger.

Hans omfattande stöd för mänskliga rättighets-organisationer är ett tecken på hur brett hans artisteri och engagemang sträcker sig. Tillsammans med hans fru Trudie Styler grundade han Rainforest Fund 1989 för att skydda både världens regnskogar och de människor som lever i dessa områden. Me like!

Sting slog publikrekord i Dalhalla med 5438 personer i publiken och konserten var riktigt bra!

Vi lämnade den fantastiska arenan med vetskapen om att det var första men absolut inte sista besöket på Dalhalla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.