Staketbygget är avslutat!

Vi köpte staketstolpar för ett par veckor sedan och tänkte att det skulle vara kämpigt men ändå gå hyfsat fort att slå ner dem. Det var dock mer kämpigt än någon av oss kunnat tro! Så otroligt mycket stora stenar i marken vilket slutade med att vi fick gräva upp varje hål för att ta bort alla stora stenar och sedan fylla hålet och banka ner staketstolparna. Staketstolparna ville dessutom vrida sig när man bankade ner dem så det var allt annat än lätt att få allt rakt. 

Vi hade från början bestämt ett avstånd att hålla mellan staketstolparna men på grund av svårigheten att få ner dem så ökade vi avståndet och brydde oss inte om att slå ner tre av dem vi köpt. Till slut blev det i alla fall klart – och vi kunde fortsätta med reglar och ribbor.

När vår uppfart skulle asfalteras bad vi även om en asfaltsplätt där soptunnor och brevlåda kunde stå. Besvikelsen när vi insåg att de inte gjort marken rak innan de asfalterade var stor och givetvis ville vi inte placera brevlådan på ett sluttande underlag. Köpte så kallad kall reparationsasfalt och byggde upp med så att det blev plant. Det blev dock väldigt tjockt på ena sidan och torkade inte i den hastighet vi hade tänkt. Efter en veckas tid kändes det dock såpass stabilt att vi kunde placera den nya brevlådan och den sista staketstolpen där. Fick då även monterat upp den sista regeln och de sista ribborna. Toppen av reglarna pryddes med rostfria stolphattar.

Vår vackra sköldpadda placerades bakom brevlådan och vi känner oss nöjda mer resultatet.

IMG_4836

En reaktion på ”Staketbygget är avslutat!

  1. Det blev ju hur snyggt som helst !

    Jag tog skott från mamma och pappas rabarber förra året, men då tog det sig inte alls, därför var det en glad överraskning att de verkar ha ”rotat” sig under vintern och nu frodas här utanför ! :O)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.