Sparkcykelutflykt med middag ute i naturen

En sparkcykel förbättrar barnens balanssinne och utvecklar samtidigt muskelkoordination. På så sätt är sparkcykeln en bra förberedelse för vanlig cykel. När vi varit ute och låtit Tindra försöka cykla utan stödhjul på cykeln så har vi förstått att hon behöver träna upp sin balans. En sparkcykel kändes därför som ett bra val.

Ringde min mor för att höra om hon hade kvar min systers gamla sparkcykel – vilket hon som tur var hade. När vi var där i söndags för att fira min mors man så plockade vi fram sparkcykeln. Rostig men funktionsduglig ett tag till framåt!

Igår på vägen hem från jobbet bestämde jag mig för att en utflykt efter förskolan skulle passa bra. Svängde snabbt förbi hemmet, stekte korvar och tinade korvbröd. Hällde ut mjölk i en termos, vatten i en vattenflaska och packade ner allt i en ryggsäck. På vägen ut tog jag med hjälmar och sparkcyklar.

Hämtade barnen på förskolan och berättade om min idé. Gissa om de sken upp!

page

Efter en stunds sparkcykling mötte vi upp Rickard som kom med bussen från jobbet. Satte oss på en bänk och avnjöt vår enkla middag och sedan fick barnen sparkcykla en stund till. Vi hade en otroligt mysig eftermiddag och håller tummarna för fler eftermiddagar som denna!

En reaktion på ”Sparkcykelutflykt med middag ute i naturen

  1. Det var verkligen en kanon härlig måndagskväll i solsken. Så mysigt ni hade det.
    Barnen har älskat sina sparkcyklar genom åren och de är jätte bra att öva balans med.
    Ha en fin tisdag.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.