Spännande paket från Naturalis

Fick för en tid sedan hem ett paket från Naturalis – fyllt med spännande produkter.

naturalis

* Jag har fått testa en ekologisk cleanser och toner (2 i 1) mot fet hy och akne. Blåklintsvattnet har lugnande, sammandragande och uppfriskande egenskaper och passar perfekt för blandad, fet eller irriterad hud och mot akne. Jojobaoljan har liknande effekt som hudens egen talg vilket håller den mjuk och smidig utan att överstimulera till oljeproduktion medan macadamiaolja fungerar som en skyddande olja med hög absorptionshastighet.

Fru Larsen tycker till: Cleansern innehåller 100% certifierade ekologiska råvaror – vilket enligt mig är ett stort plus! Positivt är också att den tar bort all typ av makeup, även vattenfast – och huden känns inte uttorkad efteråt.

* Med i paketet fanns även en ekologisk kallpressad avokadoolja är rik på lecitin, E-vitamin, D-vitamin och växtsteroler, med en hälsosam och bra balans av Omega-9, 6 och 3 fetter.

Fru Larsen tycker till: Det roliga med denna olja är att den kan användas såväl på huden, i håret och i maten. Avokadoolja klarar höga temperaturer vilket gör den till en bättre olja vid matlagning än till exempel raps- eller majsolja. Dessutom är den väldigt god i sallader!

Oljan är väldigt dryg och det krävs bara ett par få droppar i topparna för att få mindre frissigt hår. Det är en halvfet olja som mjukar upp huden och själv tycker jag att det är en perfekt olja att smörja på innan läggdags. På morgonen finns fortfarande den skyddande hinnan kvar.

Yangu olja är en olja jag aldrig tidigare hört talas om. Det är en kallpressad olja som även är känd under namnet Cape kastanjolja (Cape Chestnut Oil). Oljan har en anmärkningsvärd mängd av antioxidanter och essentiella fettsyror som omega 6 och 9 fettsyror och är särskilt intressant för sina närande , fuktgivande och skyddande egenskaper.

Fru Larsen tycker till: Jag älskar denna olja! Oljan absorberas snabbt av huden men gör inte huden blank utan lämnar den matt fast mjuk. Perfekt tycker jag.

* Jag har testat ett par olika giftfria nagellack men gemensamt för dem alla är tyvärr att de inte håller så länge. Men då de varit giftfria har jag ändå valt att använda dem, främst till barnen som velat ha nagellack ibland. Själv vill jag alltid ha nagellack på tårna under sommarmånaderna och som tur är har det giftfria nagellacket suttit väldigt bra där. Nu har vi dock fått möjlighet att testa ett nytt naturligt nagellack med ekologisk echinacea, ricinolja och aktiv lera.

Fru Larsen tycker till: Jag tycker att nagellacket luktar relativt starkt men känner mig lugnad av att veta att det är utan konserveringsmedel eller tungmetaller. Favisans nagellack är så kallad 7-free nagellack, d.v.s. utan: parabener, formaldehyd, ftalater, toluen, xylen, kamfer och kolofonium. Nagellacket täcker bra och en applicering räcker. Upplever även att det håller bättre än nagellack vi tidigare testat. Tummen upp med andra ord!

Med i paketet fanns även två provförpackningar, en med neutral henna och en med amla pulver.

Neutral henna är en naturlig ofärgad hårinpackning, som används för att ge styrka, glans och volym till håret samtidigt som den skyddar och vårdar det. Henna hjälper till att ta bort mjäll och balansera talgproduktionen, renar fet hårbotten och ska göra håret lättare att kamma. Det fungerar som en skonsam, naturligt djupbehandling för både hårbotten och hårstrån. Neutral Henna ändrar inte hårfärgen, den betonar hårets färg och framhäver naturliga reflexer, ger håret nytt liv och styrka. Den anses även skydda håret från solens skadliga strålning.

Fru Larsen tycker till: Jag upplever att hennan verkligen renade på djupet och gjorde håret glansigt men det blev väldigt tovigt. Jag har problem med tovigt hår i vanliga fall men upplever att hennan gjorde det än mer tovigt.

Amla pulver är nyttig för hår och hårbotten, närande och uppfriskande, hjälper till att främja hårtillväxt och verkar effektiv mot mjäll. I ansiktsmask bidrar den till att motverka för tidigt åldrande, är renande, sammandragande och tonifierande. Amla är också känd som indiska krusbär och innehåller många naturliga näringsämnen (framförallt C-vitamin och en stor mängd fettsyror) som är viktiga för att förbättra utseende, känsla och styrka av håret.

Fru Larsen tycker till: Jag har testat amla pulvret i ansiktsmask (bara blandat med vatten) och upplever att den renar på djupet  och är sammandragande.

Otroligt spännande att få testa så många nya produkter. Två nya favoriter har jag också fått; ett nagellack och så yangu-oljan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.