Spännande ”nyheter”

Ja, nyheter är det för mig även om ett par av produkterna funnits ett tag redan.

På Citygross i Ytterby hittade jag en hel del ekologiska frysvaror jag inte sett tidigare och nyfiken som jag är köpte jag dem alla för att smaka och förhoppningsvis hitta nya favoriter.

IMG_2244Från Nutana hittade jag både burgare och falafel som är KRAV-märkta. Burgaren var mycket god och jag som länge sökt efter en god burgare blev riktigt glad. Att den dessutom är ekologisk är ju riktigt kul!

Nutana ekologisk falafel hör till en av de godaste falafel jag ätit – men just falafel generellt är inget jag äter så ofta då smaken inte tilltalar mig så mycket.

Från Triumf Glass hittade jag tre sorter med ekologisk glass. Alla tre är märkta med Europalövet, precis som de ekologiska glasserna från SIA är. För vaniljglassen är det likadana ingredienser i såväl glassen från Triumf Glass som från SIA (som vi annars köpt en del av). Jag har bara smakat på glassen med vilda bär ännu men den var helt klart godkänd.

Det jag blev mest glad över var de ekologiska pinnglassarna från Urtekram! Barnen tyckte att det var så spännande att de bestämt skulle ha varsin glass i bilen på vägen hem (därav de öppnade förpackningarna på fotot).

Urtekrams Regnbågsfruktglass tyckte sonen var otroligt god – tills han kom ner till sista smaken, nämligen ananas som han inte är så förtjust i. Ingredienserna i dessa glassar är helt klart spännande och de innehåller bland annat ananasjuice, citronjuice, apelsinjuice, hallonpuré, morotsjuice, tistelextrakt, spenatpulver och rödbetsjuice. Haha, det låter helt klart som en häxblandning när jag radar upp det så men själv tycker jag att dessa glassar smakar gott och äkta.

I det lila paketet med Fruktglass finns tre smaker; jordgubb, päron och hallon. Både jag och barnen fördrar jag hallon-smaken även om de andra smakerna var över förväntan de med. Otroligt kul att äta köpt pinnglass som faktiskt smakar frukt! Det smakar verkligen päron, hallon och jordgubb.

Glassarna säljs i 8-pack och kostade på City Gross runt 3 kr styck vilket sannerligen är överkomligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.