Sonen kan cykla!!

För knappt två veckor sedan valde jag att köpa stödhjul till sonen, även fast vi innan bestämt att vi inte skulle ha det utan att han istället skulle få vänta med cykel tills han faktiskt hade tillräckligt med balans för att klara att cykla utan stödhjul. Men då alla härliga nyfunna vänner i området cyklar så mycket så fick jag lite dåligt samvete när Tristan med sin sparkcykel alltid hamnade sist,.. så jag köpte helt enkelt ett par stödhjul.

Och det gick ju toppen, han var superduktig och har haft jättekul.

Idag när jag kom hem från jobbet sa han dock att han ville testa att cykla utan stödhjul. Han var otroligt taggad och frågade mig flera gånger om jag trodde att han skulle klara det, vilket jag faktiskt trodde att han skulle då jag senast igår när vi var ute och cyklade såg hur bra han cyklade och då nuddade stödhjulen knappt marken.

Rickard tog bort stödhjulen och vi sa att vi skulle leda cykeln ut till asfalten där det skulle vara lättare att cykla. Men min envetne son skulle minsann inte vänta och någon hjälp ville han inte ha heller. Och helt plötsligt cyklade han – på första försöket!! Lite vingligt men han lyckades direkt och sedan ville han inte sluta cykla *ler*


Gissa om han var stolt!! Själv är jag stolt som en tupp över min fantastiske son =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.