Sömn, bjudning och vattenkrig

SMHI hade som tur var rätt! Det var 26 grader utanför ytterdörren när vi gick ut i förmiddags – härligt. 

Vi gick inte upp förrän vid 10 idag – vilket låter himla härligt när jag tänker på hur sent vi gick upp men med tanke på tiden vi gick och la oss blev det inte så många timmars sömn ändå. Tristan vaknade redan vid 06 men efter en halvtimmes prat somnade han som tur var om! Tindra vaknade vid 09 men underhöll sig själv en timme tills vi gick upp – vilket var otroligt skönt. 

Orkade inte förbereda något för dagens bjudning igår så när vi gjort oss i ordning åkte vi för att handla. När vi kom tillbaka var det bara en timme kvar tills gästerna skulle komma så maken fick gå ut med barnen så att jag kunde stressa ifred. 

Kokade pasta och potatis. Skar, hackade och rostade grönsaker. Gjorde kålsallad och potatissallad. Stekte veggiebullar, dukade och satte på dammsugaren. Fixade sedan i ordning det sista och hann nästan klart innan de kom. 

Det hade hunnit bli lite moln på himlen men det var fortfarande varmt så vi satt ute och åt den härliga sommarmaten.

lördag

Tristan busade mest hela tiden och Tindra myste med sin morfar. 

Vi slutet av måltiden kände vi ett par regndroppar och när vi dukade undan för att göra plats för efterrätten hade det hunnit bli rätt mycket kallare. Vi njöt därför av efterrätten inomhus och jag fick öppna paket. 

Barnen lyckades smöra för morbror Andreas såpass mycket att han gick med på att stanna kvar och sova över här inatt och sedan dess har de suttit som klistrade på honom *ler*.

Eftermiddagen bjöd på vattenkrig, liten cykeltur, rensande i förrådet (som består av en container tills vårt riktiga förråd är klart), internetshopping av sandaler till barnen, tittande på barnprogram och ännu mer mat. 

Nu sover bägge barnen och vi tänkte förgylla kvällen med en film. 
Önskar er alla en härlig lördagskväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.