Sommerland Sjælland

Vi blev i maj utvalda som testfamilj för Barnsemester.se och tidigt i morse påbörjade vi den dryga fyra timmar långa färden till Sommerland Sjælland.

På vägen ner genom Sverige regnade det till och från, emellanåt riktigt mycket och jag höll tummarna för att vädertjänsten skulle ha rätt gällande dagens väder i Danmark.

Strax innan 09 rullade vi över Öresundsbron och så fort vi kom in i Danmark lättade molnen, temperaturen gick upp fem grader och solen visade sig lite blygsamt.

Vi anlände ett par minuter i tio och redan då var det kö till biljettkassorna. Men det gick snabbt att komma igenom och efter vi parkerat promenerade vi in i parken.

Jag hade fått för mig att det var ett relativt litet sommarland, men det var definitivt större än jag trott. Åtta och en halv timma senare behövde vi återvända till bilen för att åka mot Sjællands Odde och Mols-linien som skulle ta oss över till Århus där vi bokat nattens hotell – men då hade barnen varken hunnit åka allt eller leka överallt.

Vi började dagen med klätterbanan Klatrefidusen och jag må säga att det kittlade rejält i magen på översta nivån, 10 meter upp. Men kul var det!

Parken innehöll inte så många åkattraktioner, eller rättare sagt innehöll den många åkattraktioner för mindre barn men färre för större barn men det fanns ändock otroligt mycket att göra, för alla åldrar.

På MiniLeklandet roade sig barnen kungligt i linbanor, eldrivna bilar, bergochdalbanan Vildbassen med mera. Vi åkte även Det Løse Hjul, som är en roterande variant av de klassiska radiobilarna samt Traffic Jam, där det snurrade rejält.

Det fantastiska badlandet Blå Lagunen vistades vi i i dryga två timmar och hade då åkt alla rutschkanor förutom den vildaste med fritt fall på 17 meter. I badlandet fanns något för alla, såväl för små som för stora! 10 danska behövs för skåpen men det var enkelt att betala med kortet och få en tia i närmaste slush-kiosk.

Vi åkte flotte genom Amazonas utmanande djungel, en av dagens mindre roliga aktivitet enligt barnen, men jag fick mig ett gott skratt när de i grottan kurade ihop sig, lite rädda och övertygade om att vi skulle åka igenom vattenfallet – och bli dyblöta på köpet.

Gokart var en av dagens höjdare och är man för kort för att få köra själv behöver man inte vara ledsen – det finns nämligen gokart med plats för 2. Perfekt!

Lekplatser och studsmattor fanns det gott om och detta är generellt något som danskarna lyckats otroligt bra med – oavsett var i Danmark man är.

Otroligt nöjda med dagen har vi nu checkat in på Scandic i Århus och ser fram emot ett par timmars sömn för att ladda batterierna inför morgondagens äventyr.

2 reaktioner på ”Sommerland Sjælland

  1. Det här lätt som ett perfekt ställe för mina barn och ska skrivas upp på besöka listan tror jag allt. Låter väldigt intensivt med tre sommarland på så kort tid men kul att läsa om verkligen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.