Sommarstuga…

Ja, vad ska man säga…Visningen vi var på igår vill jag inte ens tänka på…

Har de senaste dagarna kollat på i princip alla objekt (inom vissa ramar såklart) på hemnet inom västra götalands och hallands län. Har en del krav vilket gör att det inte har blivit så väldigt många att välja på.
Mina krav är inte på något sätt ouppnåeliga – men givetvis faller en hel del bort pga dessa krav:
* Nära badsjö/hav – med nära menar jag cykelavstånd
* Inte för långt bort. Två timmars bilresa har vi satt som max, även om jag faktiskt sträckt mig till närmare tre timmar om alla andra förutsättningar varit rätt.
* Nytt! Här kommer väl det jobbiga… Jag vill inte, under några omständigheter, behöva byta tak, vindskivor etc etc etc direkt när vi köpt det. Jag vill helt enkelt antingen att huset ska vara relativt nytt alternativt precis renoverat. Jag vet att man så småninom behöver byta dessa saker ändå och måla om och så vidare men just denna sommaren har jag ingen som helst lust med sådant utan vill bara kunna åka dit och njuta av att vara ledig.
* Och det som försvårar det hela ytterligare är: priset. Jag vill helt enkelt att det ska vara ett kap *ler*

Jahapp, det var det… Sökte även på blocket eftersom många väljer att sälja därigenom för att slippa mäklararvode, när det ändå inte rör som om så mycket pengar för en sommarstuga. Hittade en fin, bad om fler bilder, pratade i telefon med säljaren ett par gånger – supertrevlig för övrigt. Allt kändes perfekt! Åkte dit igår och jag var inställd på att vi skulle åka därifrån och ha skrivit på papper om försäljning.

Så blev det ju inte riktigt…

Huset såg ju inte riktigt ut som på bilderna. Inte nog med att det var ett antal år sedan som bilderna tagits och att det kändes som att komma till en knarkarkvart… lite överdrivet kanske men.. ah, jag väljer att inte gå in mer i detalj på varför huset inte föll oss i smaken!
Kändes ju såklart trist att jag tagit ledigt halva dagen för att vi skulle kunna åka dit samt att jag hade kört 32 mil helt i onödan…

Så, nu har jag ytterligare ett krav:
* Enbart mäklarsålda hus!

Även om detta såklart inte är någon garanti för att huset ska vara i bättre skick, se ut precis som på bilderna eller liknande så känns det ändå rätt mycket säkrare.

Pust!

På vägen hem kollade jag igenom hemnet igen, höjde prisgränsen ett par hundratusen, satte krav på antal rum och på storleken. Skrev in sökord som ”ny”, ”nybyggt”, ”bad”. Hittade ett par till… Men så kommer vi ju till det att det inte är så lätt att hitta tider för att åka på visning. Och när det ändå handlar om att de flesta som vi tittat på ligger runt två timmar bort så fungerar det inte att åka efter jobb när barnen är hämtade på förskolan, för då kommer vi vara framme vid huset först vid halv åtta på kvällen… Helgerna skulle ju såklart varit perfekta att ägna åt husvisningar men Rickard jobbar ju då…

Hmm, ja vi får se om det blir någon sommarstuga för vår del!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.