Sol, värme & ekologiskt solskydd

Fyra dagar ledigt och underbart väder – kunde det bli bättre?! Klockan är strax efter tio och det är redan 18 grader ute. Jag älskar sol och värme!

Igår var vi ute precis hela dagen. Klockan 09 kom Tindra hem efter att ha spenderat de senaste fyra dagarna hos sin farmor. Vi gick ut direkt och jag gick sedan inte in förrän 20:20, med undantag för den korta tid som ägnades åt att laga lunch och middag – som sedan åts utomhus. När barnen somnat gick jag ut igen för en joggingtur.

Solen tar ju en hel del när man är ute hela dagen och även om jag inte bränner mig så lätt vill jag inte utsätta huden för onödiga risker. Vi använder bara solskydd med fysikaliskt filter – men de flesta typer ger en vit hinna på huden. Detta har jag inga problem med alls vad gäller barnen – det är snarare praktiskt så att man lätt kan se om man missat smörja in någon stans. Men jag själv vill helst inte ha en vit hinna i ansiktet, på axlarna, eller vart jag nu än smörjer in mig.

Blev därför otroligt glad när jag hos Naturesbeauty såg Eco Cosmetics sololja med spray samt ansiktsgel, bägge med spf 30.

IMG_4794

Eco Cosmetics Solspray är en transparent spray för såväl kropp som ansikte. Innehållsförteckningen är sådär härligt kort; Karanjaolja, titandioxid, granatäpplekärnolja, havtornsolja, vegetabilisk vitamin E, persikoextrakt.

Enkel flaska med spray för att på ett smidigt sätt fördela sololjan på kroppen. Lätt att smörja in i huden, är helt transparent och upplevdes inte som oljig.

Eco Cosmetics Ansiktsgel är även den transparent, men är istället en gel som är anpassad för ansiktets känsliga hy. Även här känns innehållsförteckningen underbar: Karanjaolja, ricinolja, titandioxid, granatäpplekärnolja, havtornsolja, persikoextrakt, vegetabilisk vitamin E.

Smart förpackning med pump som med ett pumptag ger tillräckligt mycket solskydd att fördela i ansiktet. Smörjde in ansiktet med sheasmör (som jag gör varje morgon) innan jag använde solskyddet. Solskyddet trängde snabbt in i huden och jag upplevde inte att det blev vare sig kladdigt eller oljigt.

Såväl solspray som ansiktsgel innehåller enbart fysikaliskt filter – med 100% naturligt ursprung, de är vattenfasta och utan syntetiska färger, parfymer eller konserveringsmedel. Innehåller inte PEG, SLS eller parabener och inte heller petroleum, paraffiner eller silikonderivat.

Eco cosmetics serie med ekologiska och naturliga solskydd är utformad för att skydda huden från solen och dess uttorkande effekt.  Krämerna i serien erbjuder fullt spektrum UVA/UVB solskydd. Innehåller inte kemiska filter och inte nanopartiklar. Ekologisk Certifierad.

Inom kort kommer ni här på bloggen hitta en tävling där du kan vinna valfri produkt från Naturesbeauty – håll utkik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.