Sockersug – boven i mitt liv

Sockersuget – den värsta boven i mitt liv! Det är så otroligt svårt att bli av med det. 

Jag kan bli sötsugen när helst på dagen, men ser ett mönster i att jag ofta är det efter jag ätit lunch och middag. Det behövs verkligen ingen stor godispåse, jag vill bara ha något litet. 

Men så kommer vi till det här med att jag vill att det ska vara ekologiskt och helst gärna inte alltför onyttigt. Men det ska såklart vara gott ändå! Och varför använda raffinerat socker när man kan använda söta naturliga dadlar? Varför använda artificiella smakämnen när det finns äkta vanilj och färska smakrika hallon? Och varför använda processad choklad när det finns nyttiga råa kakaobönor fulla av fiber och magnesium, som gör det möjligt att snacksa nyttigt?

Just dessa frågor ställde sig grundarna till företaget GetRAW och numer finns dessa saftiga och goda raw food bars – gjorda på 100% naturliga  och ekologiska ingredienser. 

Jag har testat alla fyra sorter, riktigt smarriga allihop!  Inte nog med att de dämpar sötsuget, de är mättande också och passar perfekt som energikälla vid förmiddagsfikat eller på vägen hem från jobbet. 

Själv smaskar jag just nu på en Licorice bar medan jag läser den nyinköpta boken Mera Vego – Mat för hela familjen. Matlagningsinspirationen tryter emellanåt och stressade eftermiddagar blir det oftast något enkelt. Rätter som tar max 20 minuter att laga är otroligt uppskattat hos oss och jag håller tummarna för att kräsna familjen ska uppskatta alla spännande rätter jag hittat.

IMG_3291

En reaktion på ”Sockersug – boven i mitt liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.