Släpp lös fantasin!

Häromdagen fick vi ett spännande paket innehållandes Play-Doh Modellvax och tillbehör; 4 stora burkar, 10 små och ett startkit. 

IMG_3010

Det var längesedan vi hade leklera hemma. Ett tag gjorde vi själva men den blir ju dålig efter ett tag och jag tror det är närmare två år sedan vi hade leklera hemma senast. 

Därför var denna överraskning mycket uppskattad. Rulla, linda, pynta, skära, klämma, mosa och forma – precis sådant slags pyssel som mina barn tycker är roligt.

playdoh

Play-Doh modellvax har en mjuk och böjlig konstistens som inbjuder till roliga lekar med kamrater, syskon och föräldrar. Att skapa något, kunna mosa och sedan göra om, om och om igen – en lek som barnen kan sitta med hur länge som helst.

Lek med Play-Doh modellvax ger bra träning för små sinnen, händer och fingrar. Motoriken får också bra träning. Att sticka ner saker i Play-Doh modellvaxet och dra upp igen är god träning som får ögon och händer att samspela  bättre – och tränar upp koncentrationen. När barnen blir lite större, så är det exempelvis bra att öva på att göra bokstäver och siffror med modellvaxet och därigenom lära sig alfabetet eller nummerserier. 

Släpp lös fantasin med Play-Doh modellvax!

Detta inlägg är sponsrat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.