Skönhetsprodukter till män

Ekologiska skönhetsprodukter till män finns det tyvärr inte så mycket av medan vi kvinnor kan välja och vraka bland många olika produkter och märken. Därför tycker jag att det är extra roligt när jag hittar en produkt som maken tycker om. 

Senaste nytillskottet i duschhyllan är Shower Gel & Shampoo Argan & Witch Hazel i serien Wild Life for Men. Detta är en hudvårdsserie som tillgodoser de speciella krav som mannens hud har – ofta blir den stressad av rakning och behöver då lindring och förnyelse. De utvalda ingredienserna stärker och vårdar huden samt ger en fin och välvårdad lyster. 

Detta är en duschkräm med en frisk doft av lime och ingefära. Kallpressad argan- och olivolja skyddar mot uttorkning medan trollhasselextraktet lugnar känslig hud och hårbotten. 

Det är något visst med doften av duschkräm för män – till och med barnen älskar doften och vill alltid använda makens duschkräm och shampoo istället för mina produkter. 

Även jag har fått ett nytillskott i duschhyllan; Balance Shampoo Wild Herbs. Detta är ett balanserade örtshampoo för fett och hår som drabbats av mjäll. Verkningsfulla växtextrakt av salvia och brännässla lugnar hårbotten och hindrar mjällbildningen. Vitaliserar håret och gör det mjukt och följsamt. 

Nu har inte jag problem med mjäll men upplever att håret fort blir fett och vill så gärna hitta en produkt som gör håret lättkammat, glansigt, starkt, ger volym och dessutom ser till så att det ser fräscht ut i flera dagar. Det kan hända att jag har orimliga önskemål men det hade likväl varit underbart med en sådan produkt!

shampoo

i+m Naturkosmetik Berlin är tillverkaren av dessa två shampon och Fair Organic Vegan är nyckelorden för deras värderingar;
Fair står för etiska principer, främjande av solidarisk och rättvis handel, ett aktivt engagemang för samhällets utveckling samt att konsekvent stödja användandet av lokala resurser.
Organic står att de endast använder kallpressade ekologiska växtoljor där varken växternas doft eller färg är kemiskt förändrade. Deras naturkosmetiska produkter är BDIH-certifierade.
Vegan innebär att hela sortimentet tillverkas utan animaliska ingredienser eller djurförsök i alla led. 
Underbart säger jag!!

Dessa produkter kommer från Econatur Bio Company Sweden, precis som sminket och sheasmöret jag tidigare skrivit om (läs här & här). Massor med spännande ekologiska produkter finner du hos dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.