Ska man behöva åka till flera apotek för att hämta ut mediciner?

Höll på att bli tokig i förmiddags när jag åkt till Selmas för att hämta medicin till Tristan (och för att hämta ett paket från Frapp.se) men de hade inte Singulair och de hade heller inga 1ml sprutor som jag till och med ordnat recept på eftersom apoteken varit så jobbiga med det… Uppdragskanyler hade hon så 100st sådana fick jag i alla fall.

Åkte in till stan och gick till apoteket i nordstan. De hade Singulair men sprutorna var det värre med. Tillslut lyckades hon hitta en förpackning med 100st 1ml sprutor men påtalade att de inte säljer sådana egentligen, men att jag inte skulle behöva lida för det, så hon ordnade det ändå.

Tycker vi har problem ofta med att medicinen måste beställas in och så kommer den som tidigast dagen efter. Och jag har ingen lust att ta mig till Selmas imorgon igen så därför tänkte jag att jag kunde se om apoteket i stan hade de andra sakerna. Och egentligen är det ju inga problem att få medicinen dagen efter, men det förutsätter att man tagit sig till det apotek som ligger närmast så att man inte behöver åka omvägar för att hämta upp medicinen dagen därpå.

Och ang. sprutorna och uppdragskanylerna – de behöver vi eftersom det finns 2-2,5ml i varje ventoline, atrovent och pulicort förpackning och Tristan är så liten att han inte får lov att ta mer än 1ml av atrovent vid varje inhalation.
Innan har vi bara fått ett par sprutor varje gång vi varit på lungmottagningen eftersom jag varje gång påtalat att vi har ont om dem, men förra veckan fick jag nog! Det är engångssprutor men man kan använda dem flera gånger. Tyvärr så sväller plasten och det blir efter ett par gånger väldigt svårt att dra upp och sätta i sprutan (när man ska göra/gjort rent den) och vår 20ml spruta till Propranololhydorklorid (för smultronmärket) klarar jag faktiskt inte av att använda längre eftersom den blivit så trög så jag måste använda 3stycken 5 ml sprutor de tre gånger om dagen som han ska få medicinen (om inte Rickard är hemma och kan hjälpa till). I vilket fall, jag ringde lungmottagningen förra veckan och sa att jag behöver fler sprutor och då skrev hon direkt ett recept på 100st – varför har jag inte gjort det tidigare undrade jag då 😛

Så idag ringde jag även kirurgen som ordnat med ett paket med 10ml sprutor som jag kan hämta på torsdag när vi ändå ska till lungmottagningen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.