Sjukhusvistelse på grund av andningssvårigheter – 8 september

8 september:
Tristan sov hela natten och behövde inte heller den natten någon inhalation. På morgonen kom läkaren och meddelade att han lät bättre, men då hade han nyss fått både adrenalin och ventolin samt hmm…vad hette det nu… något kortisonbaserat att inhalera i alla fall…
Så jag sa att jag hellre ville att de skulle lyssna då han inte fått någonting på ett tag, för det är ju bara då resultatet blir rättvist. Det höll hon givetvis med om och sa till sköterskorna att hon ville att de skulle kalla på henne innan de gav honom någon mer adrenalin eller ventolin, så att hon kunde få lyssna.

Lite senare på förmiddagen kom sköterskan in och gav honom adrenalin.. tio minuter senare kom läkaren och sa att han lät ju bra nu..
Jag sa då att han för tio minuter sedan fått adrenalin och då blev hon ställd… kallade in en sköterska och fick det bekräftat och sa att de skulle ju kalla på henne innan så att hon kunde lyssna…
Så vi fick snällt vänta tills nästa gång han skulle behöva mer adrenalin…

Läkaren kom in lite senare och hon tyckte att även om han lät en del, så var han inte lika ansträngd längre, han hade knappt några indragningar. Så hon ordinerade en massa medicin vi ska ge honom hemma, var tredje timme… så det blir till att ha medicinen i skötväskan hädanefter :/

Läkaren sa efter Tristan ätit lunch att han skulle få åka hem ett par timmar, han skulle få permission, och vi kunde vara hemma hela natten om han fortsatte vara bra. Underbart!

Så vi gick till apoteket, tog hela apoteket med mig hem… och åkte sedan hem 🙂

Det märktes väldigt tydligt att han verkligen behöver medicinen var tredje timme.. för när det är ungefär en kvart kvar tills tre timmar gått så blir han ansträngd i andningen och börjar låta en massa… Men när han fått medicinerna så blir han bättre igen.

Vi behövde i alla fall inte åka in något mer under kvällen – hoppas på att inte behöva ha honom inlagd något mer på lääääänge!

En reaktion på ”Sjukhusvistelse på grund av andningssvårigheter – 8 september

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.