Sjukhusvistelse på grund av andningssvårigheter – 5 september

5 september:
Det hela började i måndags (5 sept). På morgonen åt Tristan som han skulle och även vid 11. Vi lunchade med Camilla på stan och problemen började när vi kom hem…

Han ville inte äta och det han fick i sig spydde han bara upp… Andningen blev dessutom sämre och han hade hemska indragningar vid fem tiden på eftermiddagen.

Så det var bara att åka in till akuten. Har ju varit där ett par gånger och haffade tag i en sköterska och förklarade läget. Hon poxade honom och såg att syresättningen var väldigt låg. Så det blev snabbt att komma in på ett rum, få 100% syrgas, betapred och adrenalin. Eftersom han inte fått i sig så mycket mat under dagen och de såg hur påverkad han var så tyckte de att vätsekersättning var en bra idé. Tristan vägrade dock att dricka någonting, och  därför kom dropp på tal.

Efter ett tag nere på akutrummet med konstant syrgas och flera adrenalininhalationer kom äntligen en sjuksyster och visade oss upp till avdelning 324, där Tristan låg då han hade RS-virus. Det blev till och med samma rum som förr gången.

Läkarna tyckte att han var illa däran och han var under konstant övervakning.

Efter ett par timmar fick han äntligen i sig lite ersättning och somnade sedan gott för natten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.