Sjukhus … jag är så less på sjukhus

Jag var ju lite orolig för min lille son, men fick honom att äta igår kväll och inatt. Hade återbesök på MVC imorse och passade på att fråga barnmorskan om det med Tristan. Hon skickade in oss till en tant på BVC som vägde honom, och han hade gått ner en del i vikt. Efter lite undersökning kallade de efter en läkare, och hon undersökte honom ännu mer. Fick amningsväga honom och han hade fått i sig 4 ml…

Läkaren tyckte inte att andningen lät så bra och skrev en remiss hit till barnakuten, Östra sjukhuset.

Väl här hände så mycket att jag knappt minns allt…

De började med att kolla puls och syresättning, och sköterskan sa att det måste vara fel på apparaten eftersom den visade så dåligt värde på syresättningen. Hon hämtade en annan apparat, som visade samma värde, och hon sa då att det måste vara att han är så liten och att mätdosan inte fungerade så bra då… Så hon hämtade en kollega. Som tur var förstod kollegan med en gång att han faktiskt syresatte sig så dåligt och ordnade med syrgas omedelbart. Det fick bli högsta effekt på syrgasen och så fick han alternera det med adrenalin-inhalator för att vidga luftrören.

De tog en massa prover och stack honom på en massa ställen. Min lilla stackare bara skrek och grät! Inte blev det bättre av att de fick ta om ett prov eftersom blodet hunnit koagulera i det första provet.

En massa olika sköterskor och läkare fick vi träffa under den tid vi vistades nere på akuten, och tillslut fick jag information om att han hade RS-virus och att han skulle bli inskriven och få sond.

Han behövde en infart för att kunna få dropp och två stycken försökte med det nere på akuten. Ett stick i varje hand, två i höger fot och en i vänster – sedan gav de upp (!) och vi blev uppskickade på operation till narkossköterskorna som skulle ordna det. De lyckades inte så bra de heller, och efter ytterligare fyra stick så satte de en infart uppe i pannan på honom. Så nu har han ett horn som står ut där.

Efter det fick vi komma ner till en sal på avdelning 324 och de fick satt på honom en syrgasgrimma istället för den tratt han hade tidigare.

När han var hungrig skulle jag amningsväga honom, för att se hur mycket han får i sig. Och han åt ”bra”, sög länge och var vaken. Vågen visade dock att han bara fått i sig 6 ml!
Pumpade efter han ammat för att kunna ge honom mer i kopp, men jag fick bara ut 20 ml. Produktionen har sinat nu när vi varit sjuka och han inte ätit som han ska.

Är bara så trött och less! Jag vill inte vistas längre på sjukhus, jag har redan fått min dos så det räcker för en livstid!!

Jag hoppas han blir frisk snart, min lille älskling <3

2 reaktioner på ”Sjukhus … jag är så less på sjukhus

 1. Nämen lillen dåååå… 🙁
  Blev lite orolig så jag ville veta mer efter ditt senaste ”inlägg” på face.

  Jag hoppas han kryar på sig snart…
  Massa kramar

 2. jag blir så arg när jag läser att det måste vara fel på appareten.. va f*n sköterskan ska ju ta det på största alvar från första början.. det kan ju hända hur mycket som helst med en sån där liten om han inte syresätter sig..

  Jag kan verkligen förstå att du är less på sjukhus nu.. Först trafik olycka, sen inlagd vid graviditeten och efter och nu det här..
  jag ber för er att ni ska slippa sjukhus framöver..

  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.