Singer, velour & fåglar

I måndags eftermiddag kom min nya symaskin, en Singer Quantum Stylist 9960, och så fort barnen somnat satte jag mig vid den. Trots att jag inte kom i säng förrän strax efter 04 så blev det inte så mycket sytt. Jag lade istället mycket tid på att lära mig den nya maskinen, testa olika sömmar (det finns ju 103 st att välja bland) och olika pressarfötter.

Men ett par byxor blev det och det mesta på klänningen till Tindra som jag klippte ut häromdagen. 

Och vilken skillnad på symaskin! Först och främst är ljudnivån mycket lägre och sedan är den otroligt mycket mer avancerad än den förra.

singer

Byxorna är sydda i velour – ett material jag inte riktigt vet om jag tycker om. Det är ju himla mysigt men inte alls lika lätt att sy i som jersey. Till den mörkblå velouren tyckte jag att ett par röda muddar passade. Tindra provade dem direkt när hon vaknade igår morse och sedan ville hon inte ta av sig dem, trots att de är lite stora för henne för tillfället.

Då vi kom hem rätt sent igår kväll så jag hann inte sy så mycket men fick i alla fall sytt klart klänningen och de tillhörande tightsen. Vad gäller klänningen så undrade jag ju häromdagen vad jag gett mig in på då jag klippte utan mönster och inte riktigt visste hur jag skulle få till det. Men faktum är att jag är väldigt nöjd – den blev toppen och jag tycker att mönstret med fåglar, blommor och grönska är helt fantastiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.