Simskola, kalas, kalas & simskola

Barnen har precis somnat och jag pustar ut efter en intensiv helg!

pageJobbfredagen avslutades med att jag kom på att jag glömt plånboken hemma. Bensinlampan lös sedan tidigare och jag hade bråttom för att hämta barnen från förskolan. Åkte raka vägen hem för att hämta plånboken och kom i sista minuten till förskolan, där barnen och en av deras fina vänner hade kramkalas. Med 20 km kvar kom vi till bensinstationen och jag beslutade redan då att jag inte hade lust att göra middag när vi kom hem. Köpte istället ekologiska baguetter på vägen hem, dukade fram med smör, brieost och grönsaker och satte oss hela familjen framför TV:n och adventskalendern. 

Lördagen började med bak, sonen klipptes, barnen badades, vi rensade och organiserade om i barnens leksakslådor och sedan var det dags för simskola med Tindra. Vilka framsteg hon gjort – helt otroligt! Samma minut som simskolan slutade började kalaset som både Tindra och Tristan var bjudna till. Rickard promenerade med Tristan till kalaset och Tindra och jag snabbade oss för att komma dit så fort vi kunde efter simskolan. Jag lämnade bilnycklarna och Tindra till Rickard på kalaset och tog mig sedan en promenad hemåt genom skogen. Hade som plan att byta sängkläder, damma, dammsuga och tvätta golv men i solens vackra sken såg jag hur skitiga fönstren var så det var lika bra att tvätta dem när jag ändå höll på.

När hemmet var skinande rent ställde jag mig i köket och påbörjade kokandet av mjuk kola. Sedan blev det en mysig middag med tända ljus (väljer att inte tänka på det mindre mysiga i sonen som mer hoppade på stolen än satt stilla). Avslutade dagen med lucköppning, julkalendern och en film när barnen somnat. 

Dagen idag, andra advent, började lite lugnare med genomgång och provning av Tindras kläder. Vid halv elva hämtade vi upp ett födelsedagsbarn, flickan som hade kalas igår, och alla tre barnen var bjudna till helgens andra kalas. Efter mycket lek och stoj på Bushuset lämnade vi av barnens vän, och sedan lämnade vi även av Tristan hemma hos Rickard. Jag och Tindra åkte direkt till simskolan igen, andra gången den här helgen (detta på grund av att vi fick ta igen den gång det var stängt på grund av översvämning). Det gick om möjligt ännu bättre idag på simskolan och vi anmälde Tindra till vårens fortsättningskurs. Ska se om vi även kan få in Tristan på den simskolan då vi är otroligt nöjda med ledaren och upplägget på kursen!

På vägen hem åkte vi förbi min mors nya hem – dit de fick nycklarna nu i fredags – och tog oss en rundtur i huset. Ska bli spännande att se när alla möbler är på plats och de fått packat upp alla kartonger.

Behöver jag ens nämna att jag var mycket tacksam över att maken stod för matlagningen idag?!

Nu ska jag pressa apelsiner och sedan slappa i soffan tills det är läggdags!

Hoppas att ni alla haft en trevlig helg. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.