Shanghais Maglevtåg

Redan innan jag åkte till Kina var jag fast besluten om att åka Maglevtåget i Shanghai. Tänk er en 30 km lång sträcka som avverkas på strax över 7 minuter!

Boarding vad 09:40 dagen för hemfärd men redan runt 07:30 var väskan incheckad på flygplatsen. Resesällskapet ville hellre ha en lugn morgon med frukost på flygplatsen men jag som verkligen ville åka detta tåg tog mig bort till stationen.

Jag visste att tåget enbart färdades i 300 km/h fram till 09:00 men tänkte att det fick duga, även om jag såklart var ruskigt sugen på att åka med då den åker som snabbast, 431 km/h.

Köpte biljett, kikade på en stor modell av tåget och hoppade sedan på tåget.

img_9569-1296x864 img_9580-864x1296

Sittandes kändes inte så mycket, det var som att åka vilket tåg som helst – men när jag ställde mig upp kändes det av att vi färdades i en hög hastighet.

Åkte tillbaka till flygplatsen men var inte helt nöjd. Ville så gärna få uppleva 430 km/h! Tidsoptimistiskt tänkte jag att jag borde hinna och jag sedan springer till security-checken och hoppades i samma tanke att det inte skulle vara alltför mycket folk i kö.

Köpte ny biljett för round-trip och inväntade sedan att klockan skulle slå 09.

img_9603-1296x864

Jädrar så snabbt det gick!! När tåget saktade ner till 200km/h kändes det som att vi kröp fram,.. Woho, helt klart värt att vänta tills tåget åkte i sin högsta hastighet.

Lite svettigt blev det dock när jag sprungit till säkerhetskontrollen och det var massor med folk i kö för att komma igenom men 09:33 var jag igenom och kunde gå på planet i lugn och ro med en härlig känsla om att ha åkt Maglev-tåget.

Shanghai är helt klart en stad jag vill besöka igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.