Sexårskalas!

Igår hade Tindra barnkalas!

Vädret var fantastiskt, humöret på topp och trots att en hel del inbjudna tackat nej på grund av semesterresor, sjukdom etc så blev det toppen. Sju barn (inklusive mina egna) var alldeles lagom *ler*

Efter att barnen ätit korv med bröd lekte vi lite lekar. Rita knorr på grisen var först ut och jag tyckte att det var lite underligt att Tindra som ritade först prickade helt rätt. Frågade om hon fuskat vilket hon svarade nej på men sedan medgav hon att hon sett igenom ögonbindeln – så hon fick ställa sig sist i ledet och sedan göra om (med dubbla lager ögonbindel).

Nästa lek var en jag hittat på nätet där man skulle ha ett antal olika flaggor. Barnen skulle vara bilar och när jag visade grön flagga fick de köra runt. Den vita flaggan med röd cirkel betydde att de skulle stanna omedelbart. Sedan hade jag en flagga där jag ritat en bil med punktering och när den visades upp skulle de hoppa på ett ben. Den sista flaggan visade en tankstation och när jag höll upp den skulle de åka för att tanka, Biosaurus snacks såklart. 

kalasBarnen lekte massor i lekställningen så det tar jag som ett gott betyg på vårt byggprojekt. Den dög även utmärkt till fiskedammen – när inte fisken var alltför girig om kalaspåsarna. 

På tal om kalaspåsar – vad brukar ni lägga i dem? En del lägger i leksaker medan andra bara har godis. Jag hade lite svårt att bestämma vad jag skulle lägga i. När barnen var mindre lade jag i majskrokar men denna gång kändes Biosarus som ett självklart val.  Jag som bara ville lägga i ekologiska produkter men inte vill att barnen ska äta för mycket sött tycker att ett russinpaket är toppen, så ett sådant lades i och sedan blev det också ekologiska gummibjörnar. Alldeles lagom enligt mig själv – men förmodligen lite annorlunda för alla de som är vana vid massor med godis i alla färger och former. 

IMG_2594

 

2 reaktioner på ”Sexårskalas!

  1. Tack för ett mysigt kalas! Barnen hade jättekul, älskade biosaurus-snacksen – och den medföljande modern har en helt ny sorts solbränna idag av den så kallade ”smyg-solen” som gav oss en vacker dag. 🙂

    1. Tack för att ni kom =)
      Haha, härligt med solbrännan. Ja, Biosaurus uppskattades av alla – och vi älskar dem som sagt *ler*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.